Huawei vrea să devină cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

Huawei vrea să devină cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

Va reuși, oare, gigantul din China să-și atingă obiectivele îndrăznețe?

Anul trecut, Huawei devenea cel mai mare producător de telefoane din China. Huawei reușea astfel să-i detroneze pe rivalii de la Xiaomi, care treceau printr-o perioadă extrem de dificilă. Situația pe piața s-a schimbat în ultimul sfert financiar din 2015, iar una dintre cauzele principale ar fi fost creșterea de 80% înregistrată de Huawei, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Acum, CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, a declarat, într-un interviu acordat publicației internaționale The Wall Street Journal, că își propune ca Huawei să ajungă la o cota de piață de 25% la nivel global, devenind astfel cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Vorbe mari, pentru o companie care încă mai are multe de demonstrat. ”Ne-am propus să devenim producătorul de smartphone-uri numărul unu din lume. Este o cursă lungă, însă avem răbdarea necesară,” a afirmat Yu în cadrul conferinței Converge technology.

Ce-i drept, în ultima perioadă, Huawei a câștigat teren în fața primilor doi poziționați în clasamentul mondial, în condițiile în care creșterea la nivel de piață și-a încetinit ritmul. În primul trimestru al anului, vânzările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 59%, în comparație cu anul precedent, în timp ce vânzările competitorilor lor au rămas aproape la fel sau au scăzut cu 14%, potrivit companiei de cercetare Gartner Inc. Astfel, cota de piață Huawei a crescut, ajungând la 8,3%, la nivel global.

Creșterea cotei de piață este strâns legată și de strategia companiei de a se concentra pe produse premium, cum ar fi recent lansatul Huawei P9. “Creșterea noastră se datorează în principal segmentului premium, high-end. Dacă vrei să devii numărul unu, trebuie să fii numărul unu pe segmentul high-end”, a mai spus Richard Yu.

Sunt în totalitate de acord cu Yu și tocmai de aceea, părerea mea este că Huawei își stabilește obiective mult prea mari în această perioadă. Huawei a ajuns la un nivel la care va fi extrem de greu să mai aibă parte de aceleași rezultate pe care le-a avut în ultimii ani. Nu spun că este imposibil să vedem o cotă de piață de 25% în următorii cinci ani. Spun doar că nu ar trebui să ne așteptăm să vedem aceeași rată de creștere în perioada următoare. China rămâne, pentru moment, singurul loc în care Huawei se poate bate cu Apple și Samsung.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: