Primul proiector cu HDR vine de la Epson

Primul proiector cu HDR vine de la Epson

Cei de la Epson sunt de mulți ani lideri globali când vine vorba de proiectoare, dar acest titlu reușesc să și-l mențină prin inovații permanente.

În continuare există cei care nu cred că vor obține vreodată o imagine dintr-un proiector la fel de bună precum cea dintr-un TV LCD sau LED. Acele persoane însă, probabil că nu au avut ocazia să interacționeze cu un proiector premium precum cele anunțate în urmă cu câteva zile de Epson.

HDR sau High Dynamic Range este o tehnologie ce se reflectă în afișarea unui volum semnificativ de culori pe ecran, cu condiția ca și conținutul redat să fi fost înregistrat în acest format. Partea bună este că din ce în mai mult conținut video este compatibil cu HDR, iar numărul echipamentele capabile să redea acest format este deja semnificativ. Lista include televizoare Ultra HD, monitoare și, prin intermediul unui update de firmware, chiar și bătrâna consolă PlayStation 4. Până când cei de la Epson nu au anunțat modelul de mai sus, nu exista însă un proiector compatibil HDR.

În total, noua linie de proiectoare destinate segmentului entertainment a celor de la Epson include trei modele Full HD intitulate Epson Home Cinema 3100, 3700 și 3900. Prețurile pentru fiecare dintre ele sunt 1300, 1500 și 2000 de dolari. Ca specificații, puterea luminoasă a noilor modele variază de la 2000 la 2600 lumeni și toate modele includ ajustarea automată a lentilei pentru compensarea unghiului în care este instalat proiectorul. În practică, sunt perfecte pentru cinema acasă.

În același timp, Epson a anunțat noul său model de top cu numele de cod LS10500. Ilustrat în imaginea de mai sus, acest model este cel puțin spectaculos la capitolul abilități, deși prețul de 8000 de dolari s-ar putea să nu faciliteze comercializarea unui număr spectaculos de unități. Trecând însă peste acest detaliu tehnic, proiectorul pe tehnologie laser, cu abilitate de pornire și închidere instant, are din start o durată de viață de 30.000 de dore de utilizare.

Epson LS10500 este unul dintre puținele proiectoare capabile de afișarea întregului spectru coloristic DCI. Suportă HDR10 și, în funcție de sursa de semnal, poate reda conținut 4K Blu-ray cu HD. Disponibil pentru achiziție din această toamnă, acest model ar putea fi cel mai important upgrade adus unui sistem Home Cinema.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo