Primul hard disk de 10TB pentru acasă vine de la Seagate

Primul hard disk de 10TB pentru acasă vine de la Seagate

Cei de la Seagate tocmai au rezolvat toate problemele de stocare ale utilizatorilor casnici cu noul Barracuda Pro de 10TB.

Seagate este una dintre cele mai relevante companii din domeniul mediilor de stocare, atât pentru medii business, cât și pentru utilizatori casnici. Pentru a-și menține acest titlu, gigantul reușește să inoveze constant portofoliul de produse și să lanseze premiere într-un domeniu ce părea destul de depășit. În definitiv, foarte mulți internauți se orientează acum către un SSD, dar dacă nevoile voastre de stocare necesită un pic mai mult spațiu și nu vreți să cheltuiți o avere pe acest subiect, aveți toate motivele să vă orientați către noul Barracuda.

După ce în urmă cu aproximativ un an au lansat cel mai subțire hard disk extern din lume sub forma atrăgătorului Seagate Seven, acum a sosit momentul ca Seagate să aducă pe piață cel mai mare hard disk pentru utilizatorii casnici. Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta are o capacitate foarte generoasă de 10TB.

De fapt, Seagate și-a readus în actualitate o serie foarte populară de hard disk-uri de acum câțiva ani. Este vorba de Barracuda. Până la această lansare, timp de câțiva ani, hard disk-urile Seagate au fost promovate cu eticheta simplistă Desktop Hard Drive. Respectiva titulatură a fost modificată în materialele promoționale cu BarraCuda.

În noua serie Seagate Barracuda Guardian veți găsi modele de capacități diferite pentru toate bugetele, dar cel mai impresionant dintre ele este vârful de gamă, de 10TB. Acesta din urmă este cu 2TB mai mare decât fostul lider al companiei pe acest segment de piață. Modelul Barracuda Pro are 7200RPM și poate atinge rate de transfer de până la 220MB/s. Noul hard disk poate fi deja achiziționat de la mai mulți comercianți online cu prețul de aproximativ 535 de dolari.

Noua Serie Barracuda Guardian, pe lângă hard disk-urile BarraCuda Pro destinate sistemelor desktop, mai include modelele SkyHawk pentru supraveghere video și Seagate IronWolf pentru NAS-uri.

Citește și:
Sursa: Seagate