Prețul oficial pentru HTC Vive confirmat. Ce primiți în pachet

Prețul oficial pentru HTC Vive confirmat. Ce primiți în pachet

Până la finele lui 2016, vom avea câteva kituri VR foarte atrăgătoare, printre ele se vor număra HTC Vive, Oculus Rift și Sony VR. Dacă despre Oculus se cunosc toate detaliile, rămâne să vedem ce zice concurența.

În curând se face un an de când am auzit prima oară de HTC Vive, kitul VR dezvoltat de HTC în colaborarea cu Valve. Între timp, sistemul de realitatea virtuală a primit modificări importante în format oficial, dar a fost și subiectul unor zvonuri legate de preț și disponibilitate. În cadrul MWC a mai fost confirmate câteva aspecte legate de lansare, dar abia acum acesta este disponibil pentru precomandă.

Cum s-a întâmplat și în cazul Oculus, când respectivul kit a fost confirmat oficial, merită să aveți în vedere că aceste dispozitive sunt considerate high-end. Ca urmare, prețul lor nu este unul foarte accesibil, iar la acesta se adaugă și costurile PC-ului la care le veți conecta. Orientativ, o experiență VR în confortul căminului vă costă la ora actuală aproximativ 2000 de dolari, deși poate sări foarte ușor până la 2500.

Revenind la HTC Vive, dacă se va propaga prețul din UK și pe restul mapamondului, setul de realitate virtuală va fi de 689 lire sterline – aproximativ 3900 lei. În acest preț veți primi, pe lângă headsetul care vine pe cap, două controllere și senzori externi pe care trebuie să-i montați în cameră atât pentru monitorizarea mișcărilor voastre, cât și pentru cartografierea spațiului în care vă desfășurați activitatea.

Prețul pentru HTC Vive este semnificativ mai mare decât cel al Oculus Rift, dar analiștii s-au așteptat la această diferență având în vedere hardware-ul mai complex. Inclus în pachet, pentru cei care se grăbesc să facă precomandă este software-ul Google Tilt Brush.

Precomenzile la HTC Vive au început oficial, iar primele unități vor fi livrate începând cu data de 5 aprilie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: