Kitul VR HTC Vive are un preț mai mare decât Oculus și o dată de lansare

Kitul VR HTC Vive are un preț mai mare decât Oculus și o dată de lansare

După o lungă perioadă de finisare, în cadrul Mobile World Congress 2016, cei de la HTC au dezvăluit versiunea finală de HTC Vive.

Dacă Oculus Rift nu este pe gustul vostru și erați în căutarea unei altfel de experiențe VR în confortul căminului, HTC Vive s-ar putea să fie pe gustul vostru. Varianta pentru consumatori a kitului împreună cu doar detaliile legate de preț și disponibilitate au fost făcute publice la Barcelona.

Deși are multe în comun cu Vive Pre, HTC Vive integrează o bandă mult mai confortabilă în jurul capului. Pritr-un sistem complet nou intitulat Vive Phone Services, cu kitul pe ochi, utilizatorii pot primi apeluri telefonice, pot răspunde sau respinge, pot citi mesaje și pot trimite replici scurte la acele SMS-uri.

Incluse în pachetul fiecărui kit VR HTC Vive, pe lângă headsetul efectiv, vor fi două controllere actualizate wireless cu feedback haptic și triggere în doi pași, o cameră frontală, banda de fixare reinventată pentru stabilitate și balans sporit, cât și un sistem îmbunătățit pentru vizionarea conținutului VR. Acesta din urmă va folosi ecran mai luminoase.

În cazul în care vă grăbiți să puneți mâna pe un astfel de kit, pentru o perioadă de timp limitată veți primi și două jocuri VR gratuit. Este vorba de Fantastic Contraption și Job Simultatore. Pe lângă cele două controllere și stațiile Lighthouse necesare pentru urmărirea poziție capului, puteți spune că sunteți gata de acțiune din momentul în care ați intrat în posesia HTC Vive.

Precomenzile la HTC Vive vor fi inițiate pe 29 februarie. Primele unități vor fi livrate în luna aprilie a acestui an și tot în aceeași lună ar trebui să apară kitul în magazine. Prețul pentru un pachet ilustrat în imaginea de mai sus este de 800 de dolari, cu 200 de dolari mai scump decât Oculus Rift. Dacă vă tentează, nu uitați că aveți nevoie și de un PC puternic pentru a profita d el.