Premiile Oscar 2016: Leonardo DiCaprio și discursul pentru premiul de cel mai bun actor

Premiile Oscar 2016: Leonardo DiCaprio și discursul pentru premiul de cel mai bun actor

Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor. Premiile Oscar 2016 se află la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles.

UPDATE: Discursul lui Leonardo DiCaprio din postura de câștigător al unui premiu Oscar, în sfârșit, este memorabil, probabil cu atât mai mult cu cât vine după șase nominalizări nefinalizate într-un premiu. Acesta a zis că: ”Schimbarea climatică e reală, se întâmplă acum, este cea mai mare amenințare la adresa întregii omeniri și trebuie să lucrăm împreună pentru a o stopa. Trebuie să susținem liderii din jurul lumii care nu vorbesc pentru marele corporații, pentru marii poluatori, ci pentru întreaga omenire, pentru triburile din jurul lumii, pentru miliardele de oameni lipsiți de privilegii care vor fi cei mai afectați de asta, pentru copiii copiilor noștri și pentru toți cei ale căror voci au fost sufocate de politicile lăcomiei”.

OSCAR 2016: Leonardo DiCaprio, premiul pentru cel mai bun acto…Era și cazul. S-a zis cu mitul băiatului care nu ia niciodată Oscarul binemeritat… http://goo.gl/CEpXh3

Posted by playtech.ro on Sunday, February 28, 2016

 

La aceeași categorie au fost nominalizați Bryan Cranston – Trumbo, Matt Damon – The Martian, Michael Fassbender – Steve Jobs, Eddie Redmayne – The Danish Girl. Leonardo DiCaprio a obținut Oscarul după cea de-a șasea nominalizare, acest moment fiind foarte așteptat de toată lumea.

S-a creat o întreagă campanie în jurul faptului că DiCaprio ar trebui, în sfârșit, să câștige un Oscar. Totuși, interpretarea rolului Hugh Glass din The Revenant nu l-a impresionat deloc pe unul dintre membrii Academiei. „Îl exclud din start pe Leonardo pentru că este o interpretare ridicolă. Campania se bazează pe cât de greu i-a fost să facă filmul, nu? M-am săturat să aud asta. Pentru asta este plătit. Ce vreau să spun este că n-a fost Nanook of the North (n.red.: un documentar din 1922, filmat la Polul Nord), pentru numele lui Dumnezeu! Să fim serioşi. A câştigat milioane de dolari şi pot să pariez că au avut sistem de încălzire. Faptul că n-a câştigat niciodată? Este un bărbat tânăr, încă are timp.”

Ceremonia pentru Premiile Oscar 2016, cele mai râvnite premii din industria cinematografică, este difuzată în această noapte, în direct, la Digi24 și Digi Film și live sub formă de text aici.

Citește și: