Marele câștigător al premiilor Oscar 2016: Leonardo DiCaprio

Marele câștigător al premiilor Oscar 2016: Leonardo DiCaprio

Premiile Oscar 2016 au ajuns toate către posesori, iar printre câștigători se numără și Leonardo DiCaprio. 

UPDATE  Discursul lui Leonardo DiCaprio din postrura de câștigător al unui premiu Oscar, în sfârșit, este memorabil, probabil cu atât mai mult cu cât vine după șase nominalizări nefinalizate într-un premiu. De data aceasta, DiCaprio a impresionat și cu un discurs de ocazii mari, iată-l mai jos:

OSCAR 2016: Leonardo DiCaprio, premiul pentru cel mai bun acto…Era și cazul. S-a zis cu mitul băiatului care nu ia niciodată Oscarul binemeritat… http://goo.gl/CEpXh3

Posted by playtech.ro on Sunday, 28 February 2016

 

7.15 Câștigătorii premiilor Oscar 2016:

Câștigători Oscar 2016 > Cele mai bune efecte speciale – Ex Machina

Cel mai bun sunet – Mad Max: Fury Road

Cel mai bun montaj de sunet – Mad Max: Fury Road

Câștigători Oscar 2016 > Cea mai bună imagine – The Revenant

Cel mai bun machiaj – Mad Max: Fury Road

Cel mai bun decor – Mad Max: Fury Road

Câștigători Oscar 2016 > Cele mai bune costume – Mad Max: Fury Road

Cea mai bună actriță în rol secundar – Alicia Vikander, The Danish Girl

Cel mai bun scenariu adaptat – The Big Short

Câștigători Oscar 2016 > Cel mai bun scenariu original – Spotlight

Cel mai bun scurt-metraj de animație Bear Story

Cea mai bună animație –  Inside Out

Câștigători Premiile Oscar 2016 – Cel mai bun actor în rol secundar – Mark Rylance – Bridge of Spies

Cel mai bun documentar scurt-metraj – A Girl in the River

Cel mai bun documentar – Amy

Câștigători Premiile Oscar 2016 – Cel mai bun film de scurt-metraj – Stuterrer

Cel mai bun film străin – Son of Saul

Cea mai bună coloană sonoră – Ennio Morricone – Hateful Eight

Câștigători Oscar 2016 – Cea mai bună melodie – Sam Smith – Specter

Cel mai bun regizor – Alejandro Innaritu – Revenant

Cea mai bună actriță în rol principal – Brie Larson – The Room

Cel mai bun actor în rol principal – Leonardo DiCaprio – Revenant

Cel mai bun film – Spotlight

7.00 Spotlight este marele câștigător de la premiile Oscar de anul acesta! A luat statueta pentru cel mai bun film și spune povestea unei investigații care a arătat abuzurile membrilor bisericilor asupra copiilor.

Oscar 2016 a fost cea mai lungă gală din istoria evenimentului și a luat sfârșit. Noi ne ducem la culcare, voi să vă bucurați că a câștigat Leonardo DiCaprio un Oscar!

6.55 Câștigătorul premiului pentru cel mai bun actor în rol principal este Leonardo DiCaprio! Internetul poate să se bucure și noi toți putem răsufla liniștiți. ”Mulțumesc Academiei, tuturor celor care au fost alături de mine. Revenant a fost rezultatul unei munci teribile, unui efort extraordinar. Îți mulțumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o, pentru talentul pe care îl ai.”

Leonardo a ținut și un mini-discurs legat de schimbările climatice și despre cum suntem datori să salvăm planeta pentru copiii noștri. Aveam așteptări mai mari de la Leo, în contextul în care așteaptă acest premiu de o viață întreagă.

Castigatori premiile oscar leonard dicaprio

6.48 Brie Larson a primit premiul Oscar 2016. Este câștigătoare la categoria ”cea mai bună actriță” cu rolul ei din The Room.

6.37 Cel mai bun regizor este Alejandro Innaritu, pentru Revenant. Innaritu a câștigat și anul trecut, pentru Birdman. Revenant a fost un film foarte bun, dar Mad Max: Fury Road merita mai mult un premiu pentru regie. George Miller ar trebui să se simtă înșelat.

6.27 La premiile Oscar 2016, Sam Smith a primit premiul pentru cea mai bună melodie – Writings on The Wall – Specter.

6.22 Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră a ajuns la Ennio Morricone, pentru Hateful Eight, după cum ne și așteptam.

6.18 Ediția cu numărul 88 a premiilor Oscar este oficial cea mai lungă din istoria ceremoniei. Și asta nu ne încântă.

6.09 Producția maghiară Son of Saul, în care joacă și un român, a primit premiul Oscar 2016 pentru cel mai bun film străin.

6.06 După o pauză publicitară lungă cât o zi de post, în care era să adormim, revenim cu noi vești. Premiul pentru cel mai bun film de scurt-metraj ajunge la Stutterer.

5.43 Amy, documentarul dedicat cântăreței Amy Winehouse, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar.

5.40 A Girl in the River primește premiul pentru cel mai bun documentar scurt-metraj

5.32 Mark Rylance – Bridge of Spies este câștigătorul Oscar 2016 la categoria ”cel mai bun actor în rol secundar”.

5.29 Se pregătește premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar. Aceștia sunt nominalizații: Christian Bale – The Big Short, Tom Hardy – The Revenant, Mark Ruffalo – Spotlight, Mark Rylance – Bridge of Spies, Sylvester Stallone – Creed.

5.12 Inside Out se numără printre câștigătorii de la premiile Oscar de anul acesta, luând o statuetă pentru ”cea mai bună animație”.

5.10 Cel mai bun scurt-metraj de animație este Bear Story. Urmează și premiul pentru cel mai bun lung-metraj de animație.

5.04 O scurtă recapitulare a câștigătorilor de la premiile Oscar 2016:

Câștigători Oscar 2016 > Cele mai bune efecte speciale – Ex Machina

Cel mai bun sunet – Mad Max: Fury Road

Cel mai bun montaj de sunet – Mad Max: Fury Road

Câștigători Oscar 2016 > Cea mai bună imagine – The Revenant

Cel mai bun machiaj – Mad Max: Fury Road

Cel mai bun decor – Mad Max: Fury Road

Câștigători Oscar 2016 > Cele mai bune costume – Mad Max: Fury Road

Cea mai bună actriță în rol secundar – Alicia Vikander, The Danish Girl

Cel mai bun scenariu adaptat – The Big Short

Câștigători Oscar 2016 > Cel mai bun scenariu original – Spotlight

5.00 Pe scenă au urcat R2D2, C3P0 și BB8, pentru un scurt moment artistic.

4.57 Ex Machina a luat premiul pentru cele mai bune efecte speciale. Este un lucru de admirat, având în vedere că bugetul pentru această producție a fost unul redus. Noi am apreciat mai mult scenariul extraordinar decât efectele în sine, dar orice Oscar este binevenit când vine vorba de unul dintre filmele noastre preferate de anul trecut.

4.53 Mad Max a luat premiul și pentru cel mai bun sunet.

4.49 Premiile Oscar 2016 aduc o statuetă pentru cel mai bun mixaj de sunet filmului Mad Max: Fury Road. Al cincilea Oscar pentru această capodoperă SF. Din păcate, s-ar putea ca acestea să fie ”premii de consolare” și ca Mad Max să nu prindă niciun premiu dintre cele mai importante.

4.41 Mad Max: Fury Road primește premiul și pentru cel mai bun montaj. Patru statuete. Margaret Sixel a fost responsabilă pentru montaj.

4.37 Primul premiu pentru Revenant: cea mai bună imagine. Este a treia oară la rând când Emmanuel Lubezki primește un Oscar pentru cea mai bună imagine. Anul trecut a câștigat cu Birdman, iar cu un an înainte pentru Gravity. Ca să fim corecți, Revenant a fost filmat incredibil de bine și imaginile au transpus acțiunea din scenariu într-un mod foarte puternic.

4.32 Alarmă falsă. Aparent ne întărâtă cu acea categorie la fiecare 20 de minute ca să nu ne pierdem interesul… Ne pare rău? Măcar am găsit un nou stream video live pentru Oscaruri. Click AICI, cum s-ar spune.

4.30 Abia acum va fi acordat premiul pentru cel mai bun film. Sperăm că încă urmăriți premiile Oscar live cu noi, că nu vrem să credem că scriem degeaba.

4.27 Mad Max Fury Road câștigă al treilea  premiu, pentru cel mai bun machiaj! Mai trebuie și un premiu pentru cele mai bune efecte speciale și Mad Max poate fi numit oficial cel mai bun film SF al anului trecut.

4.24 Premiul pentru cel mai bun decor merge tot la Mad Max! 

4.22 Mad Max: Fury Road primește Oscarul pentru cele mai bune costume. Hai cât mai multe premii către Mad Max!

4.20 Se pare că am rămas fără streamul de Oscar live, pentru că Disney a închis transmisiunea de pe Youtube. Mai rămâne varianta Digi.

4.13 Alicia Vikander a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. A avut un rol extraordinar în Daneza. Ediie Redmayne, partenerul ei de platou, este aproape în lacrimi. Drăguț.

4.10 Okay,  m-am bulversat. E prima dată când urmăresc Oscarurile și nu mai înțeleg nimic. Acum se vorbește despre cea mai bună actriță într-un rol secundar.  Nominalizate la această categorie sunt Jennifer Jason Leigh – The Hateful Eight, Rooney Mara – Carol, Rachel McAdams – Spotlight, Alicia Vikander – The Danish Girl, Kate Winslet – Steve Jobs.

4.08 Premiul pentru cel mai bun film va fi înmânat curând. E cel mai important premiu și filmele nominalizate sunt The Big Short, Bridge of Spies, Brooklyn, Mad Max: Fury Road, The Martian, The Revenant, Room, Spotlight. Mad Max merită din plin premiul la această categorie.

4.01 A fost un scurt moment comic prezentat de Chris Rock. O serie de clipuri făcute special pentru premiile Oscar a arătat cum ar fi arătat filmele nominalizate anul acesta dacă în rolurile principale ar fi fost actori negri. Urmează câștigătorul pentru cea mai bună melodie originală. Nominalizații sunt Earned It – 50 Shades of Grey, Til It Happens To You – The Hunting Ground, Writings On The Wall – Spectre, Manta Ray – Racing Extinction, Simple Song 3 – Youth. Sam Smith cântă piesa scrisă pentru James Bond.

premiile oscar sam smith

3.53 The Big Short câștigă premiul Oscar 2016 pentru cel mai bun scenariu adaptat.

3.50 Urmează premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat. Acesta este prezentat de Rusell Crowe și Ryan Gosling. Filmele nominalizate la această categorie sunt The Big Short
Brooklyn, Carol, The Martian, Room. Câștigă The Martian? Slabe șanse. The Big Short este favorit la această categorie.

3.48 Spotlight câștigă premiul pentru cel mai bun scenariu original.

3.45 Decernarea premiilor Oscar 2016 va începe cu ”Cel mai bun scenariu original”, prezentată de Emily Blunt și Charlize Theron. Filmele nominalizate la această categorie sunt Straight Outta Compton, Bridge of Spies, Ex Machina, Inside Out, Spotlight. Sperăm să fie Ex Machina, pentru că a fost un film absolut extraordinar!

3.41 Chris Rock continuă glumele legate de rasism. ”Hollywood-ul este rasist. Dar nu e genul de rasism cu care ne-am obișnuit. Este rasism în sensul de frăție de la facultate. «Ne place de tine, Rhonda, dar nu ești material de Kappa»”

3.35 Chris Rock, gazda evenimentului a urcat pe scenă. Ceremonia a început oficial. Rock debutează cu o glumă despre controversa #oscarssowhite. Spune că a fost sfătuit să își dea demisia din rolul de gazdă, dar că a primit acest sfat de la persoane care nu au un loc de muncă. ”Toată lumea a înnebunit. Jada Smith boicotează Oscarurile. E ca și cum eu aș boicota chiloții Rihannei. Nu am fost invitat! Înțeleg, Will Smith nu a fost nominalizat pentru rolul din Concussion. Înțeleg, nu a fost drept. Dar nu a fost drept nici faptul că a primit 20 de milioane de dolari pentru rolul din Wild Wild West”.

”În pachetul <in memoriam> de anul acesta vor fi incluși doar oamenii de culoare care au fost împușcați în drum spre cinema”, mai glumește Rock.

premiile oscar 2016 chris rock

3.25 Lumea se adună în sala în care se vor anunța câștigătorii de la premiile Oscar 2016. În curând va începe și decernarea premiilor. Nu uitați că avem și un stream video live în acest articol, la câteva scroll-uri distanță.

3.05 Leonardo DiCaprio dă un interviu pe covorul roșu. Mărturisește că a venit la gala de premiere cu mama lui. Totuși, a dat și o declarație foarte interesantă. A spus că ”După atâția ani de muncă, acesta este sfârșitul. Este dulce-amărui”. Mie îmi sună a blat. Sau poate sunt paranoic de la prea multă cofeină.

oscar 2016 leonardo dicaprio

2.42 Ceremonia încă nu a început, dar vedetele publică de zor pe Twitter. Sylvester Stallone, nominalizat la categoria ”Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul lui din Creed, spune că este cea mai bună noapte. Să vedem cum o fi și dacă va reuși să prindă vreun premiu. Vă reamintim că la acea categorie mai sunt nominalizați  Christian Bale. Tom Hardy, Mark Ruffalo și Mark Rylance.

2.18 Se discută despre #oscarssowhite, adică micul scandal născut din faptul că nu există actori de culoare nominalizați la cele mai importante categorii.

UPDATE: Premiile Oscar 2016 – live video. În fereastra de mai jos puteți urmări, în format live video, transmisiunea originală, în limba engleză. Dacă nu vreți să ascultați comentariile Irinei Margareta Nistor, sau pur și simplu nu aveți abonament RDS, dați click mai jos.

2.10: Transmisiunea live oficială a început de zece minute. Se iau interviuri pe covorul roșu, toată lumea zâmbește, noi așteptăm ceremonia în sine.

1.46: Nu știu despre voi, dar eu nu cred că Leonardo DiCaprio merită un Oscar pentru rolul din Revenant. A avut roluri mult mai bune în cariera lui pentru care ar fi meritat acest premiu și competiție mai slabă. Totuși, se pare că și vedetele din alte domenii sunt alături de Leo și îi țin pumnii. Lady Gaga este un exemplu bun și a publicat fotografia de mai jos pe contul ei de Twitter. Cât despre gala premiilor Oscar din seara aceasta, deocamdată este încă la stadiul de ”vedetele defilează pe covorul roșu în rochiile făcute de designerul X”. Vă ținem la curent.

 

1.39: Așteptăm să înceapă transmisiunea galei premiilor Oscar. Până una alta, pe pagina oficială de Twitter a Academiei de Film americane, sunt câteva fotografii cu covorul roșu și priveliștea este de-a dreptul impresionantă.

 

Premiile Oscar 2016 Live

Aici vă vom ține la curent cu toate evenimentele importante ale galei decernării premiilor Oscar, în timp real. Premiile Oscar 2016 sunt live!

Gala va fi prezentată de amuzantul Chris Rock și va fi difuzată live, pe Digi 24 şi Digi Film, de la ora 01:20 şi până în jurul orei 06.00, ora României. Așa cum era de așteptat, nici premiile Oscar din acest an nu sunt lipsite de controverse și elemente interesante. Un fun fact ar fi faptul că din cele 34 de filme selecționate, zece se bazează pe povești adevărate.

Două dintre ele sunt chiar principalele favorite, The Revenant, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, și The Danish Girl, cu Eddie Redmayne ca protagonist. Ambii actori interpretează oameni care au existat în realitate, iar lupta e cât se poate de strânsă. În doar câteva ore, vom afla cine câștigă marile premii.

Premiile Oscar 2016 – lista completă a nominalizaților

Cel mai bun film:

The Big Short
Bridge of Spies
Brooklyn
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant
Room
Spotlight

Cel mai bun actor într-un rol principal:

Bryan Cranston – Trumbo
Matt Damon – The Martian
Leonardo DiCaprio – The Revenant
Michael Fassbender – Steve Jobs
Eddie Redmayne – The Danish Girl

Cea mai bună actriță într-un rol principal:

Cate Blanchett – Carol
Brie Larson – Room
Jennifer Lawrence – Joy
Charlotte Rampling – 45 Years
Saoirse Ronan – Brooklyn

Cel mai bun regizor:

Adam Mckay – The Big Shiort
George Miller – Mad Max: Fury Road
Alejandro G Inarritu – The Revenant
Lenny Abrahamson – Room
Tom McCarthy – Spotlight

Cel mai bun film străin:

Embrace of the Serpant
Mustang
Son of Saul
Theeb
A War

Cea mai bună coloană sonoră:

Bridge of Spies
Carol
The Hateful Eight
Sicario
Star Wars: The Force Awakens

Cel mai bun scenariu original:

Bridge of Spies
Ex Machina
Inside Out
Spotlight
Straight Outta Compton

Cel mai bun scenariu adaptat:

The Big Short
Brooklyn
Carol
The Martian
Room

Cele mai bune decoruri:

Bridge of Spies
The Danish Girl
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant

Cel mai bun montaj:

The Big Short
Mad Max: Fury Road
The Revenant
Star Wars: The Force Awakens
Spotlight

Cele mai bune efecte vizuale:

Ex Machina
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant
Star Wars: The Force Awakens

Cea mai bună actriță într-un rol secundar:

Jennifer Jason Leigh – The Hateful Eight
Rooney Mara – Carol
Rachel McAdams – Spotlight
Alicia Vikander – The Danish Girl
Kate Winslet – Steve Jobs

Cel mai bun actor într-un rol secundar:

Christian Bale – The Big Short
Tom Hardy – The Revenant
Mark Ruffalo – Spotlight
Mark Rylance – Bridge of Spies
Sylvester Stallone – Creed

Cel mai bun film animat:

Anomalisa
Inside Out
Shaun the Sheep
Boy and the Wild
When Marnie Was There

Cel mai bun scurt-metraj animat:

Bear Story
Prologue
Sanjay’s Superteam
We Can’t Live Without Cosmos
World of Tomorrow

Cel mai bun scurt-metraj de acțiune:

Ava Maria
Day One
Everything Will Be Okay
Shok
Stutterer

Cel mai bun machiaj:

Mad Max: Fury Road
The 100-year-old Man Who Climbed Out of the Window and Diasappeared
The Revenant

Cel mai bun scurt-metraj documentar:

Body Team 12
Chau Beyond the Lines
Claude Lanzmann
A Girl in the River
Last Day of Freedom

Cel mai bun sunet:

Bridge of Spies
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant
Star Wars: The Force Awakens

Cel mai bun montaj sonor:

Mad Max : Fury Road
The Martian
The Revenant
Sicario
Star Wars: The Force Awakens

Cele mai bune costume:

Carol
Cinderella
The Danish Girl
Mad Max: Fury Road
The Revenant

Cel mai bun documentar:

Amy
Cartel Land
The Look of Silence
What Happened, Miss Simone?
Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom

Cea mai bună melodie originală:

Earned It – 50 Shades of Grey
Til It Happens To You – The Hunting Ground
Writings On The Wall – Spectre
Manta Ray – Racing Extinction
Simple Song 3 – Youth

Cea mai bună imagine:

Carol
Hateful Eight
Mad Max: Fury Road
The Revenant
Sicario

Citește și: