Porsche lansează noul hibrid Panamera, cu un consum surprinzător de mic

Porsche lansează noul hibrid Panamera, cu un consum surprinzător de mic

Porsche a lansat un Panamera ceva mai prietenos cu mediul: este vorba despre un hibrid cu 462 de cai putere, care consumă doar 2,5 litri/100 de kilometri.

Porsche a găsit, așadar, formula pentru un motor electric și posibilitatea de a rula fără emisii. Noul hibrid plug-in Porsche pornește întotdeauna în modul electric și poate parcurge, fără să genereze emisii, o distanță de până la 50 de kilometri, cu o viteză maximă de 140 km/h. Cu toate acestea, noul Panamera este, de asemenea, un automobil sport printre limuzinele de lux: noul Porsche cu tracțiune integrală atinge o viteză maximă de 278 km/h și un cuplu instantaneu la plecarea de pe loc de 700 Nm. Modelul sport hibrid, cu patru uși, depășește bariera de 100 km/h în doar 4,6 secunde.

Motorul electric este alimentat cu energie cu ajutorul unei baterii litiu-ion, răcită cu lichid. Și, deși capacitatea bateriei (care este integrată sub portbagaj) a crescut de la 9,4 la 14,1 kWh, greutatea acesteia a rămas aceeași. Acumulatorului de înaltă tensiune îi trebuie numai 5,8 ore pentru a fi complet încărcat la o priză de 230-V, 10-A.

În cazul în care conducătorul auto alege să utilizeze încărcătorul opțional de 7,2 kW de la bordul automobilului și o sursă de curent de 230-V, 32-A în loc de încărcătorul standard de 3,6 kW de pe Panamera, bateria se încarcă complet în doar 3,6 ore. Procesul de încărcare poate fi pornit cu ajutorul unui cronometru, prin intermediul Porsche Communication Management (PCM) sau al aplicației Porsche Car Connect (disponibilă pentru smartphone-uri și Apple Watch). Panamera 4 E-Hybrid este echipată în standard cu aer condiționat auxiliar, pentru a răci sau încălzi habitaclul în timpul încărcării.

Panamera 4 E-Hybrid poate fi deja comandat în România, iar prețurile încep de la 95.492 euro fără TVA. Primele unități vor fi livrate în Europa începând cu mijlocul lunii aprilie 2017, iar livrările pe celelalte continente vor continua pe parcursul anului viitor.

Citește și: