Cum a depășit un Corvette cu motor electric recordul de viteză

Un Corvette modificat a depășit de curând recordul de viteză pentru masini electrice, iar performanța sa a fost certificată.

Indiferent cât de mult au evoluat mașinile electrice în ultimii ani, prea puțini le-au asociat cu autoturisme de curse, deoarece vitezele lor nu au fost foarte mari. Chiar și după anunțarea unei competiții similare cu Formula 1, acest mit nu a fost desființat. Având însă în vedere ultimele performanțe din domeniu, s-ar putea să vă răzgândiți.

Conform celor de la Mile Racing Association, GXE – un Chevy Corvette modificat radical de compania Genovation este deținătoarea recordului actual de viteză la nivel global pentru o mașină electrică ce poate fi considerată legală pentru mers pentru stradă. Cu alte cuvinte, o mașină ce nu poate fi considerată de curse, a atins pragul de 186,8 mile pe oră – 300,62 kilometri la oră fără nici un fel de efort supra omenesc. Echipa din spatele realizării GXE s-a putut mândri cu acest record in prima zi de teste. Tocmai din acest motiv, nu este deloc exclus ca pe viitor, cu alte câteva modificări, pragul să fie depășit din nou.

În altă ordine de idei, pentru că acest domeniu este unul din ce în ce mai competitiv, sunt șanse foarte mari ca recordul să nu stea foarte mult în curtea celor de la Genovation. Rimac, de exemplu, o companie mai puțin cunoscută celor care nu sunt pasionați de mașini electrice, lucrează la super mașini ce ar trebui să atingă viteze de aproximativ 354 de kilometri la oră sau chiar și mai mult.

Momentan astfel de performanțe sunt unice și lăudabile, dar în scurt timp vor fi implementate la scară largă. Este doar o chestiune de scădere a cheltuielilor și de integrare a lor încă de pe linia de producție, nu sub formă de tunning ulterior.

Alexandru Puiu
05:53 07.03.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video