Poliția din Thailanda are o divizie specială care vânează jucătorii de Pokemon Go

Poliția din Thailanda are o divizie specială care vânează jucătorii de Pokemon Go

Poliția din Thailanda ia măsuri dure împotriva unor jucători de Pokemon Go.

Anul acesta, Bangkok a fost inclus printre cele mai aglomerate orașe din lume. Traficul din capitala Thailandei este deja unul infernal, iar Pokemon Go se pare că a reușit să înrăutățească situația în mod considerabil. De fapt, neatenția pietonilor și a șoferilor care accesau jocul se pare că i-a determinat pe mulți localnici să apeleze la poliție pentru a remedia situația.

Răspunsul autorităților nu s-a lăsat așteptat, acestea luând o decizie radicală pentru a preveni situațiile periculoase. Mai exact, Poliția a creat o divizie specială al cărei scop este chiar identificarea celor care se joacă Pokemon Go în zonele extrem de aglomerate. Divizia este alcătuită din 50 de polițiști, care vor patrula cele mai aglomerate zece străzi din Bangkok. Acestea din urmă ar fi interzise acum jucătorilor de Pokemon Go.

Mai exact, jucătorii care aleargă în timp ce se joacă, sau care încurcă traficul, ar putea avea de-a face cu amenzi de până la 28 de dolari. De asemenea, oricine se joacă într-un ”mod necorespunzător” ar putea fi sancționat de către polițiști. Pentru moment, însă, autoritățile nu au explicat cu exactitate care sunt respectivele moduri. Oricine este prins încălcând noile reguli va fi înregistrat de polițiști înainte de a fi amendat.

După cum au declarat oficialii din cadrul Poliției, scopul lor nu este acela de a amenda cât mai mult persoane. În schimb, ei își doresc să atragă atenția asupra întâmplărilor nefaste care ar putea fi cauzate de neatenția unei persoane și vor să se asigure că thailandezii se bucură de joc în siguranță.

Pokemon Go a intrat în atenția celor de la Guiness World Records în urmă cu scurt timp, deoarece jocul avea potențialul de a depăși câteva recorduri importante. Inevitabilul s-a produs, iar jocul celor de la Niantic tocmai a depășit de curând cinci recorduri mondiale care vor rămâne consemnate în faimoasa carte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: