Pokemon Go a generat rapid 500 milioane de dolari în încasări

Pokemon Go a generat rapid 500 milioane de dolari în încasări

Numărul jucătorilor de Pokemon Go nu se mai află la pragul impresionant de acum câteva săptămâni, dar asta nu înseamnă că nu reușește în continuare să aduce sumt fabuloase de bani în vistieria Niantic.

Se împlinesc deja câteva luni de când Pokemon Go a fost instalat de către primii săi utilizatori. Între timp, acest fenomen cultural a atins niște praguri spectaculoase în materie de încasări. Același titlu a intrat în Cartea Recordurilor Guiness din mai multe motive.

Nu de mult timp, Pokemon Go s-a reflectat în încasări de 400 milioane de dolari. A câștigat titlul de cea mai descărcată aplicație în prima săptămână de disponibilitate din toate timpurile în AppStore și prima cu 50 milioane de instalări pe Google Play într-un timp atât de scurt.

De această dată, după cum se poate vedea în graficul de mai jos, vorbim de abilitatea Pokemon Go de a fi generat 500 milioane de dolari în încasări în cel mai scurt. A reușit această performanță în mai puțin de 50% din timpul utilizat de Candy Crush Saga pentru același scop și 25% din perioada în care Clash of Clans s-a lăudat cu depășirea aceluiași prag.

Această informație nu a fost publicată de cei de la Niantic Labs, care se află în spatele jocului ci de către App Annie, o companie specializată pe statistici legate de  aplicații de mobil. Pe de altă parte, în cadrul conferinței de lansare a iPhone 7, un oficial al Niantic a ținut să menționeze că peste 500 de milioane de descărcări au fost înregistrate de Pokemon Go la nivel global. În plus, jucătorii au mers o distanță totală de 4,6 miliarde de kilometri în joc.

Estimarea celor de la App Annie se referă la încasări totale înregistrate de Pokemon Go atât din versiunea de iOS, cât și Android. Dacă își menține ritmul ascendent al încasărilor, are toate șansele să ajungă până la pragul de un miliard de dolari până la finele anului.

pokemon-go-revenue-640x354

Sursa: Ubergizmo