Pokemon Go, ajutor pentru infractori: nouă victime au fost găsite cu ajutorul jocului

Pokemon Go, ajutor pentru infractori: nouă victime au fost găsite cu ajutorul jocului

Pokemon Go a generat o întreagă isterie și i-a determinat chiar și pe cei mai retrași dintre noi să se deplaseze în lumea reală. Efectele nu sunt, însă, tot timpul pozitive.

În O’Fallon, Missouri, patru bărbați au folosit aplicația cu realitate augmentată pentru a găsi jucători în anumite locuri, pe care i-au jefuit ulterior. Numărul victimelor se ridică la opt sau nouă, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție citat de Gizmodo. Ultimul jaf a avut loc duminică, în jurul orei 2, iar suspecții s-au deplasat cu ajutorul unui BMW negru.

Suspecții au jefuit oameni anticipând unde vor merge jucătorii, examinând PokeStopurile populare. Acestea sunt opriri din joc transpuse în viața reală și includ parcări, biserici și o multitudine de locuri publice. De asemenea, vârstele celor patru sunt curprinse între 16 și 18 ani. Numele lor și bunurile furate nu au fost făcute publice. Departamentul de Poliție din O’Fallon recomandă ca, dacă îți lași copiii să joace Pokemon Go, să te asiguri că ai în vedere locurile în care petrec timp, iar acest sfat nu vizează doar Statele Unite.

Isteria Pokemon Go este în plină ascensiune. O consecință ceva mai amuzantă a simțit-o Boon Sheridan, un bărbat care  s-a trezit cu o mulțime de oameni în fața casei, pentru că aparent jocul cu realitate augmentată a decis că locuința sa e una dintre sălile importante de antrenament. Asta înseamnă că oamenii sunt recompensați pentru a se deplasa fizic până acolo.

Majoritatea sălilor de antrenament din joc sunt alese în funcție de informațiile oferite de hărți, ceea ce înseamnă că zone precum parcuri sau biserici sunt foarte predispuse să fie „învestite” cu această funcție. Aplicația pare, însă, să fi folosit o versiune veche a hărții. Aparent, casa lui Sheridan fusese biserică în urmă cu peste 40 de ani, iar jocul a luat-o ca atare,

Citește și: