11 iul. 2016 | 10:47

Pokemon Go scapă de sub control: casa unui om a devenit accidental sală de antrenament

ACTUALITATE
Pokemon Go scapă de sub control: casa unui om a devenit accidental sală de antrenament

Un bărbat a experimentat isteria Pokemon Go fără voia sa, după ce a devenit accidental proprietarul unei săli de antrenament. 

Boon Sheridan s-a trezit cu o mulțime de oameni în fața casei, pentru că aparent jocul cu realitate augmentată a decis că locuința sa e una dintre sălile importante de antrenament. Asta înseamnă că oamenii sunt recompensați pentru a se deplasa fizic până acolo.

Majoritatea sălilor de antrenament din joc sunt alese în funcție de informațiile oferite de hărți, ceea ce înseamnă că zone precum parcuri sau biserici sunt foarte predispuse să fie „învestite” cu această funcție. Aplicația pare, însă, să fi folosit o versiune veche a hărții. Aparent, casa lui Sheridan fusese biserică în urmă cu peste 40 de ani, iar jocul a luat-o ca atare, potrivit The Independent.

Dată fiind situația, Sheridan a povestit pe Twitter că unii oameni stau în parcul din fața casei, pentru ca jocul să repereze că s-ar afla în „sală”. Totuși, alții parcau regulat în fața casei, pentru ca telefonul să bifeze localizarea.

Dacă pe Sheridan nu l-a deranjat în mod deosebit faptul că Pokemon Go i-a trimis armate de oameni la ușă, a evidențiat faptul că alții sunt deranjați atunci când aplicațiile de navigare trimit trafic în zonele de obicei liniștite, iar Pokemon Go poate da naștere la probleme similare.

De asemenea, comportamentul jucătorilor, văzut din exterior ca fiind bizar, poate face vecinii să aibă impresia că se face trafic de droguri sau se întreprind activități din aceeași gamă. În plus, în anumite părți din Statele Unite, legea permite să ucizi oameni care îți încalcă proprietatea, așa că acest aspect ar putea ridica un alt semnal de alarmă pentru jucătorii foarte determinați.

Momentan, nu e posibil să îți scoți casa de pe harta Pokemon Go. Niantic permite oamenilor să raporteze locațiile doar dacă prezintă pericole fizice imediate și exprimă clar faptul că nu există și alte motive viabile deocamdată.