24 sept. 2016 | 12:46

Playtech News Bytes: motocicleta Apple, caii ”vorbitori” și Internetul din Coreea de Nord

VIDEO
Playtech News Bytes: motocicleta Apple, caii ”vorbitori” și Internetul din Coreea de Nord

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Coreea de Nord este cunoscută pentru metodelele agresive de cenzură și pentru faptul că cetățenii acestei țări sunt complet rupți de internet, deci și de realitate. Acum putem să ne facem o imagine mult mai clară asupra situației din Coreea de Nord, deoarece toate site-urile nord-coreene au devenit publice pentru o scurtă perioadă. Sunt doar 28 la număr, iar majoritatea conțin materiale de propagandă. Există și câteva site-uri care nu au ca scop spălarea pe creier a cetățenilor, însă majoritatea fac trimiteri către mult-iubitul lider King Jong Un.

Cea mai importantă veste din industria auto pe sătpămâna aceasta face referire la Apple. Compania americană nu a anunțat încă un automobil, dar s-ar părea că se gândește să facă o achiziție importantă. După ce au apărut zvonuri că Apple ar fi vrut să preia McLaren, noi informații spun că firma care a revoluționat piața telefoanelor ar putea schimba și mijloacele de transport. Conform unor surse, Apple ar vrea să cumpere o companie care produce motociclete cu stabilizare automată. Firma Lit Motors are un model de motocicletă electrică dotată cu giroscop care face mersul pe două roți mult mai eficient și mult mai sigur.  Apple a angajat deja ingineri de la Lit Motors pentru proiectul Titan, adică încercarea companiei de a crea o mașină care să concureze cu cele de la Tesla. Rămâne de văzut dacă o motocicletă Apple va ajunge pe piață înaintea unei iMașini.

Deși caii nu pot vorbi direct cu noi, cercetătorii au făcut un experiment și au descoperit că aceștia au posibilitatea de a comunica folosind simboluri. 23 de cai au fost învățați, cu ajutorul unor imagini, să zică dacă vor să fie înveliți cu o pătură, dezveliți sau lăsați așa cum sunt.  Caii din acest experiment au avut nevoie de doar 10 zile pentru a învăța să se apropie și să interacționeze cu panoul, dar pentru a înțelege și simbolurile de pe acesta. Toți cei 23 de cai din experiment au fost testați în diverse condiții meteo pentru ca oamenii de știință să observe dacă animalele reacționează la vreme.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este „Cei Șapte Magnifici”, un remake al unui western clasic din anii ’60. Este vorba despre șapte pistolari justițiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiți. Pe măsură ce se pregătesc de confruntarea cu bandiții, cei șapte se trezesc că nu luptă doar pentru bani. Filmul rulează zilele acestea în cinematografele din România și are o distribuție de milioane.