Apple ar putea cumpăra o companie producătoare de motociclete electrice

Apple ar putea cumpăra o companie producătoare de motociclete electrice

După ce McLaren dezminte ideea investiției Apple, se pare că gigantul american s-ar orienta către două roți, investind în motociclete electrice.

Zvonurile cu privire la achiziția McLaren au fost dezmințite destul de repede de către Apple, dar asta face doar loc unui alt zvon, acela că Apple poartă discuții cu privire la cumpărarea companiei producătoare de motociclete electrice Lit Motors.

După cum arată lucrurile, compania britanică de automobile exotice nu este singura căreia Apple i-ar face cu ochiul. Cnet.com arată că Apple ar discuta și cu Lit Motors, o companie din California ce produce motociclete electrice autostabilizate. Aceste discuții ar avea ca scop o ”potențială achiziție”.

Proiectul Titan al Apple, ce are în plan crearea unui vehicul electric autonom, ar avea probleme în ultima perioadă, astfel că potențialul parteneriat dintre Apple și McLaren ar părea să fie o idee destul de bună, având potențialul de a revigora inițiativa secretă a producătorului de device-uri.

Nu este încă foarte clar în ce mod ar putea Apple să beneficieze de pe urma achiziției Lit Motors, ce încă nu și-a lansat motocicleta electrică C-1, stabilizată cu ajutorul unui giroscop. Această motocicletă ar fi trebuit să fie lansată încă din 2013, după ce primele imagini ale acestuia au apărut în urmă cu cinci ani. Ce este și mai îngrijorător este că motocicleta ar mai avea ani buni până să intre în producție.

Conform New York Times Apple a oferit deja locuri de muncă în cadrul companiei unor ingineri angajați la Lit Motors și este de înțeles că producătorul de motociclete electrice ar fi un punct de interes. Finanțarea de capital a Lit Motors a reușit să adune doar 2,2 milioane de dolari, iar compania este amenințată și de o copie chinezească a motocicletei aflate încă în stadiul de proiect.

Momentan, nici Apple și nici Lit Motors nu au oferit un punct de vedere cu privire la noile zvonuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: