Playtech News Bytes: iPhone 7, planurile Mercedes și asteroizii amenințători

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un episod nou în fiecare vineri.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus au fost lansate oficial și nu am cum să nu vă vorbesc despre ele. Mă voi axa pe diferențele între modelele noi și cele lansate anul trecut, ca să vă faceți o idee mai bună despre ele. Din punct de vedere al designului nu sunt foarte multe diferențe, dar observăm că portul pentru căști lipsește. iPhone 7 folosește căști care se conectează fie prin bluetooth, fie prin conectorul lightning. Mai mult, butonul de Home nu mai este un buton propriu-zis. Este un senzor capacitiv cu un motor taptic, care vibrează la apăsare. Performanețele sunt cu 40% mai bune decât cele oferite de iPhone 6S, iar autonomia a crescut cu două ore. Camera foto de pe iPhone 7 va fi mai bună decât cea de pe iPhone 6S, chiar dacă are tot 12 megapixeli. Pe scurt, fotografiile făcute la lumină scăzută vor ieși mai bine. Pe iPhone 7 Plus, Apple a pus două camere principale, tot de 12 megapixeli, care vor permite zoom optic 2x, dar și un efect de bokeh la fotografii. Smartphone-urile vor ajunge în România pe 23 septembrie.

Un producător auto vrea să îi lase pe asistenții personali fără un loc de muncă. Este vorba despre Mercedes care plănuiește o mașină fără șofer capabilă să îndeplinească unele sarcini pentru posesorii lor. Fie că este vorba despre dus copiii la școală sau de găsit un loc de parcare, mașina autonomă Mercedes ar ușura considerabil viața șoferilor. Când o vom vedea pe piață? Nu se știe exact, dar compania deja lucrează la aceste tehnologii.

Cu toate că telescoapele au devenit foarte puternice în ultimii câțiva ani, oamenii de știință încă au probleme în ceea ce privește identificarea unor roci spațiale. Un asteroid de dimensiuni mari a trecut foarte aproape pe lângă Pământ săptămâna trecută și nu a fost depistat decât în ultima clipă. Asteroidul QA2 avea o lungime cuprinsă între 16 și 42 de metri și ar fi putut provoca pagube serioase dacă ne lovea. Vestea bună este că cercetătorii au identificat deja peste 90% dintre asteroizii cu dimensiuni enorme și că un impact cu vreunul dintre aceștia nu este posibil în viitorul apropiat.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este IT. Mike Ryan, jucat de Pierce Brosnan, locuiește, împreună cu familia lui într-o casă inteligentă. Viața lui este dată peste cap când un personaj misterios începe să folosească tehnologiile din casă împotriva familei. Filmul rulează în cinematografele din România.

 

Octavian Palade
12:42 10.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video