05 sept. 2016 | 17:39

Viitoarele modele Mercedes îi lasă pe asistenții personali fără loc de muncă

ENTERTAINMENT
Viitoarele modele Mercedes îi lasă pe asistenții personali fără loc de muncă

Majoritatea producătorilor de automobile se interesează cum ar putea să-și facă mașinile autonome. Mercedes, în schimb, plusează pe acest concept și are de gând să transforme mașinile în adevărați asistenți personali. 

Mașinile fără șofer vor deveni realitate în viitorul apropiat, iar asta este o certitudine. Deja avem modele precum cele de la Tesla, capabile să se descurce singure pe porțiuni scurte de drum și se vorbește deja despre servicii de taximetrie care să elimine nevoia de șoferi.

Totuși, Mercedes are o viziune care s-ar potrivi perfect cu clienții obișnuiți ai companiei. Mai exact, producătorul german vrea să transforme mașinile în asistenți personali care să facă o parte dintre sarcinile pe care posesorii nu au chef (sau timp) să le facă, potrivit CarScoops.com.

În cadrul unui interviu acordat la IFA 2016, președintele consiliului director al Daimler a declarat că, în scurt timp, unele modele de la Mercedes-Benz vor putea căuta singure locuri de parcare, fără ajutorul șoferilor.

În viitorul ceva mai îndepărtat, totuși, ele ar putea merge singure și ar putea efectua unele sarcini, precum ducerea copiilor la școală.

”Deja am început să testăm un sistem de parcare bazat pe comunitate în Stuttgart, împreună cu partenerii de la Bosch. Funcționează cu ajutorul senzorilor din mașini care găsesc spații goale de parcare și apoi transmit informația către baza de date Mercedes. Apoi, acea informație este împărtășită cu alte mașini Mercedes”, a declarat Dieter Zetsche, președinte al consiliului director Daimler.

Zetsche a mai spus că modelele Mercedes-Benz ce urmează să fie anunțate pun foarte mare accent pe confortul pasagerilor și ar putea chiar să le îmbunătățească sănătatea. ”Scopul nostru este ca cei care coboară dintr-un Mercedes să fie într-o stare mai bună decât atunci când au urcat în mașină. Automobilul se va folosi de senzori pentru a monitoriza starea de sănătate a pasagerilor și apoi va ajusta mediul astfel încât starea și presiunea sanguină să fie mai bune”, a mai spus reprezentantul Daimler.

El nu a precizat, totuși, când vom putea vedea toate aceste funcționalități în mașini.