Playtech News Bytes: Black Friday, Jaguarul electric și telefoanele noastre mobile

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Tehnologia e acaparată în această săptămână de Black Friday. Multe magazine au început la miezul nopții și vor avea campanii pe toată durata weekendului. Ca să fiți siguri că faceți cele mai bune cumpărături, avem câteva sfaturi. Verificați prețurile în mai multe surse, căutați reviewuri ale produselor și completați-vă cu atenție profilul de cumpărători pe site-urile magazinelor.

De preferat, cumpărați online, unde prețurile sunt mai mici. Și nu accesați linkuri sau fișiere venite pe mail, deoarece și hackerii se folosesc de acest eveniment pentru a face bani. Pentru ultimele oferte e cel mai bine să fiți abonat la newslettere oficiale sau să verificați direct magazinele.

Jaguar intră în cursa mașinilor electrice cu un concept inedit. Modelul I-Pace e inspirat din linia de SUVuri F-Pace a companiei britanice. Propulsia va fi asigurată de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. În versiunea aceasta de prototip, mașina e prevăzută cu o capotă din sticlă, nu din metal, cum suntem obișnuiți acum. Cât despre autonomie, Jaguar speră la 482 de kilometri cu o singură încărcare. Puterea vine de la un acumulator litiu-ion de 90 kilowați oră, iar mașina are 400 de cai-putere. 

Telefoanele noastre știu mai multe despre noi decât am crede. De data asta nu vorbim despre datele stocate, ci despre moleculele de pe ecrane.  Acestea dezvăluie informații despre sănătatea și stilul de viață al utilizatorului, inclusiv despre medicație și preferințe culinare. O echipă de cercetători a reușit să producă un profil al stilului de viață pentru orice utilizator. Tehnica utilizată de ei se numește spectometrie de masă. Ei au putut stabili sexul persoanei, cosmeticele pe care le folosește, ce alimente și băuturi consumă și ce tratament medical ia. 

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta e „Bestii fantastice și unde să le găsești“. Acest film ne propulsează în universul lui Harry Potter, dar cu 70 de ani înainte ca celebrul vrăjitor să ajungă la Hogwarts. Eroul este Newt Salamandră, care încearcă să devină cel mai cunoscut magizoolog. Aventurile sale încep în New York, imediat după ce Newt a terminat o călătorie în jurul lumii în care a studiat creaturile magice. Din cauza lui Jacob, câteva creaturi magice scapă dintr-o valiză în care erau ținute. Astfel începe un șir de probleme atât pentru lumea vrăjitorilor, cât și pentru lumea „neciopliților”. Dacă sunteți fani ai seriei de cărți semnate de J.K. Rowling, filmul acesta este o ocazie excelentă să descoperiți cum era lumea vrăjitorilor înainte de nașterea lui Harry Potter. Filmul rulează de astăzi în cinematografele din România.

Andrada Bonea
11:38 19.11.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video