Jaguar și-a prezentat primul concept de mașină electrică

Jaguar și-a prezentat primul concept de mașină electrică

E clar că viitorul are șosele pline de mașini electrice. Cu această idee în minte, producătorul de mașini britanice de lux Jaguar și-a prezentat primul concept de mașină electrică.

Primul automobil care e alimentat de o baterie a fost prezentat în cadrul LA Auto Show și nu e o mașină de curse sau un coupe, așa cum poate v-ați aștepta. Conceptul I-Pace e inspirat din linia de SUV-uri F-Pace a companiei britanice. Modelul va fi mai scump cu 15 până la 20% față de versiunea similară a convenționalului F-Pace, scriu cei de la Automarket.

După cum scriu și cei de la Engadget, deși mașina împărtășește o parte din ADN-ul lui F-Pace, e mai agresivă, datorită capotei și ampatamentului. Propulsia va fi asigurată de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. În plus, pentru că e doar un concept, în locul acoperișului metalic tipic, cel al I-Pace e de sticlă.

Cât despre autonomie, Jaguar speră la 482 de kilometri între încărcări, ceea ce ar poziționa mașina între Chevy Bolt și Tesla Model 3. Bateria cu litiu-ion are o capacitate de 90 kWh, iar mașina are 400 de cai-putere. Accelerația de la 0 la 100 de kilometri s-ar realiza în patru secunde.

Jaguar vrea, așadar, să construiască o mașină electrică fără să facă vreun compromis. Ian Callum, directorul de design al companiei, a spus că I-Pace este conceptul cel mai aproape de a deveni realitate. Probabil mașina va intra în producție în 2017 și va putea fi cumpărată în 2018, iar pentru cei care vor un SUV electric care să nu fie Model X, ar putea fi alegerea perfectă.