Phablet-urile înlocuiesc tabletele la scară largă, conform Adobe

Phablet-urile înlocuiesc tabletele la scară largă, conform Adobe

Conform unui studiu recent publicat de Adobe, se pare că vânzările de tablete aflate în permanentă scădere sunt cauzate de popularitatea în continuă creștere a phablet-urilor.

Pe de o parte, este evident că trendul creșterii exponențiale a ecranului telefoanelor s-a ponderat în ultimul an. Cu toate acestea, având în vedere că oricum vorbim de o medie între 5,1 și 5,5 inci pentru smartphone-urile de top actuale, este evident că prea puțini mai simt nevoia achiziției unei tablete. Când cei mai mulți producători veneau la MWC cu telefoane al căror ecran avea o diagonală de 4 inci, vânzările de tablete în general și de iPad-uri în particular erau cu totul altele.

Conform unui studiu publicat zilele trecute de cei de la Adobe, tabletele nu vor muri neapărat în viitorul apropiat, dar cu siguranță și-au pierdut poziția de lider când vine vorba de unelte pentru navigat pe internet. La ora actuală, majoritatea traficului online este generat prin intermediul phablet-urilor, iar această realitate nu mai are cum să se schimbe. Pur și simplu, telefoanele cu ecrane supradimensionate cuprind combinația perfectă dintre funcționalitatea unui smartphone și a unei tablete.

,,De atunci, în orice caz, creșterea navigări pe aceste dispozitive a scăzut într-un procent semnificativ și suntem de părere că este din cauza ecranelor la telefoane care devin din ce în ce mai mari. Acum, în loc să cumperi atât un smartphone, cât și o tabletă, oamenii optează pentru phableturi și se bazează pe un singur dispozitiv cu un ecran mai mare pentru toate nevoile lor de browsing.” Tamara Gaffney, director la ADI a sintetizat foarte bine direcția spre care ne îndreptăm în materie de achiziții de gadgeturi.

Per ansamblu, acest studiu a găsit un motiv pentru un trend care a devenit din ce în ce mai vizibil în ultimii ani. Tabletele nu mai sunt la fel de atrăgătoare pentru utilizatori, indiferent de producător, de performanțe sau calitate a ecranului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI