Performantul Microsoft Translator funcționează de acum și offline

Performantul Microsoft Translator funcționează de acum și offline

Când vine vorba de aplicații mobile pentru traducere eficientă și corectă, Microsoft Translator s-ar putea să fie prima care nu necesită o conexiune la internet.

În ultimii ani, Microsoft Translator a devenit un concurent din ce în ce mai serios pentru Google Translate, atrâgând un număr important dintre ultilizatorii serviciului Google în curtea sa. Având în vedere funcțiile introduse în cel mai recent update, trendul are mari șanse să continue și în anii ce vor urma.

Cea mai noua versiune a aplicațiilor Microsoft Translator pentru iOS și Android include niște funcții care s-ar putea să vă convingă că ar fi bine să nu lipsească de pe al vostru smartphone. În centrul atenției se află un algoritm performant de inteligență artificială ce poate transpune offline o parte importantă din abilitatea de traducere a programului. Deși această funcție este disponibilă momentan doar utilizatorilor de Android, posesorii de iPhone sunt de asemenea foarte câștigați. Acestora din urmă, noul Microsoft Translator le va oferi un modul avansat de tip OCR – Optical Character Recognition pentru a facilita traducerea textelor direct din poze.

Funcțiile detaliate mai sus sunt cu atât mai spectaculoase cu cât ajung pe mobile la mai puțin de un an după ce aplicația a fost lansată pentru prima oară pe Android. Doar în luna august a anului trecut ați fi putut descărca din Google Play întâia oară. Datorită feedback-ului din partea comunității, oficialii gigantului din Redmond se pare însă că au introdus traducerea offline pentru a încânta cea mai mare parte a utilizatorilor.

Pentru ca nivelul de traducere offline să fie foarte apropiat de cel la care aveți acces când sunteți online, Microsoft a incorporat în aplicație un motor de traducere ce are în spate o rețea neurală complexă – Deep Neural Network. Totul este să descărcați pachetele de traducere pentru fiecare limbă în parte pe care o doriți inclusă.

Pe lângă faptul că aplicația este capabilă să realizeze traducerea de conținut între 50 de limbi, Microsoft Translator poate fi folosit și ca o unealtă de traducere în timp real, similar cu un translator uman. În plus, de acum înainte, varianta de iPhone vă poate traduce textele desprinse din fotografiile pe care le aveți în fluxul vostru foto.

Citește și: