Înainte de România-Franța de la Euro 2016, francezii lansează o aplicație care te avertizează în caz de atentat

Înainte de România-Franța de la Euro 2016, francezii lansează o aplicație care te avertizează în caz de atentat

Cu doar câteva zile înaintea meciului de fotbal România Franța de la EURO 2016, Ministerul de Interne al Franței a lansat o aplicație intitulată SAIP.

Aflată în continuare într-o stare de urgență ridicată, Franța continuă să se afle sub o amenințare teroristă constantă. Din acest motiv, printre pregătirile pentru EURO 2016 (și, implicit pentru primul meci, adică România-Franța) s-a aflat și dezvoltarea unei aplicații dedicate informării populației în cazul unor atacuri teroriste. În principiu, aceeași aplicație este capabilă să vă avertizeze și în cazul altor tipuri de dezastre și calamități, dar componenta teroristă este cea mai importantă.

Pe 10 ianuarie va începe EURO 2016, iar printre primele meciuri se va număra și cel dintre România și Franța. În cazul în care decideți să vă deplasați până în capitala franceză pentru a-l vedea, ar fi foarte bine să vă instalați SAIP – Sistem de alertă și informare a populației. Aceasta din urmă este o aplicație care folosește atât monitorizarea geolocației cât și definirea a până la 8 regiuni ce vor fi monitorizate constant în privința unor evenimente dezastruoase.

În cazul nefericit în care vă aflați la meciul România-Franța și  va avea loc un atentat, imediat veți primi o alertă sonoră destul de agresivă ce se va auzi chiar și dacă telefonul este trecut în mod silențios. În orice alte circumstanțe în care a avut loc un dezastru, iar voi nu sunteți în apropiere, veți primi o notificare.

Aplicația SAIP a fost dezvoltată sub atenta supraveghere a Ministerului de Interne al Franței și este disponibilă atât în franceză, cât și în engleză. Pe lângă notificări legate de atacuri teroriste și calamități, aceasta include o colecție stufoasă de sfaturi pe care ar fi bine să le aveți în vedere în astfel de situații neprevăzute. Avertismentele vor fi afișate în maxim 15 minute după ce au avut loc și doar după ce vor fi confirmate de autorități. Noua aplicație SAIP poate fi descărcată acum gratuit, iar toate notificările servite de aceasta pot fi partajate pe rețelele voastre sociale preferate.

Descarcă aplicația SAIP  pentru Android și iOS.

Citește și:
Sursa: Engadget