21 aug. 2016 | 11:42

Păpușile sexuale ar putea veni cu inteligență artificială, în viitorul apropiat

ACTUALITATE
Păpușile sexuale ar putea veni cu inteligență artificială, în viitorul apropiat

Roboții sexuali și păpuşile din silicon folosiți pentru sex reprezintă încă un subiect tabu și „miezul” multor controverse de ordin etic și nu numai.

RealDoll este compania fondată de Matt McMullen și este recunoscută pentru faptul că produce păpuși sexuale extrem de asemănătoare oamenilor. Se pare că McMullen nu vrea ca asemănarea să se oprească la aspectul fizic, ci și să facă în așa fel încât păpușile să fie mai apropiate de nivelul uman din punct de vedere „intelectual”. Prin urmare, a anunțat că, în 2017, are în plan să le echipeze cu inteligență artificială.

„Pentru unii, aceasta ar putea reprezenta fericirea pe care nu credeau că o pot avea”, a declarat McMullen, într-o sesiune Q&A pe Reddit. Acesta a adăugat că sistemul AI dezvoltat de RealDoll va fi distractiv, captivant şi că va avea potenţialul de a simula iubirea. Mai mult decât atât, compania are în plan să lanseze în 2017 păpuși cu capete robotice, capabile să reproducă expresii umane.

RealDoll produce încă din 1997 unele dintre cele mai realiste şi scumpe păpuşi pentru sex. Printre păpușile gonflabile care împânzesc piața, cele produse de această companie sunt produse din silicon şi pot imita textura pielii şi poate chiar temperatura unui om. Mai mult, clienţii îşi pot personaliza „partenera“, care e gata în 80 de ore de lucru. Dacă inteligenţa artficială va fi folosită, atunci i-ar putea fi personalizat și „psihicul”, potrivit Adevărul.

Sexul cu roboți este, probabil, inevitabil. După cum scriam mai sus, nu toată lumea este încântată de aceste predicţii. Profesorul de etică Dr. Kathleen Richardson se teme că sexul cu roboţi va genera atitudini misogine şi aşteptări sexuale nerealiste. Ea este iniţiatoarea unei campanii numită „Campanie împotriva sexului cu roboţi”, care cere interzicerea acestor practici.