Roboții sexuali dezasamblați sunt înfricoșători

Roboții sexuali dezasamblați sunt înfricoșători

Păpușile gonflabile ale viitorului (și, aparent, ale prezentului) vor fi mult mai umane decât te-ai fi așteptat vreodată. Totuși, chiar și în aceste condiții, roboții sexuali reprezintă încă un subiect foarte controversat.

Matt McMullen, creatorul RealDoll, compania care produce păpuși extrem de asemănătoare celor umane, a anunțat anul trecut că va crea o versiune robotică, numită Realbotix. Future of Sex e un site dedicat analizei unui viitor în care până și relațiile intime sunt tehnologizate. Pentru a ne arăta mai mult despre ceea ce se află în spatele unui robot care seamănă incredibil cu o ființă umană, au preluat câteva dintre fotografiile de pe Instagram ale lui McMullen, în care acesta arată „păpușile” în producție. Rezultatele sunt cel puțin înfricoșătoare, dar dacă vrei să vezi mai mult, te poți distra pe acest cont de Instagram.

Bad robot! #realbotix #realdoll #sexbot

A photo posted by RealDoll (@abyssrealdoll) on

Realbotix head V2 underway! #sexbot #realbotix #realdoll

A photo posted by RealDoll (@abyssrealdoll) on

Realbotix neck test #realdoll #boytoydolls #realbotix #sexbot

A video posted by RealDoll (@abyssrealdoll) on

 

Cât despre motivele pentru care sexul cu roboți ar putea să nu fie cea mai bună idee, eticienii în robotică, Kathlenn Richardson, de la Universitatea De Monfort și Erik Billing de la Universitatea din Skovde sunt creatorii Campaniei Împotriva Roboților Sexuali, ce are ca scop ridicarea problemei cauzate de acest tip de roboți și propune interzicerea acestora. Richardson și Billing consideră că roboții sexuali vor contribui la degradarea relațiilor interumane și vor consolida imaginea femeii pe post de obiect sexual.

„Considerăm că dezvoltarea unor astfel de roboți vor periclita relațiile dintre bărbați și femei, adulți și copii, bărbați și bărbați, femei și femei”, a declarat Richardson pentru BBC. În plus, aceștia consideră că producerea unor astfel de roboți și sprijinirea acestui proces întăresc convingerile conform cărora femeile sunt inferioare, iar folosirea acestora pe post de obiecte sexuale este perfect justificată.

Citește și: