27 iul. 2016 | 12:00

Impossible Things este primul film scris de o inteligență artificială

ENTERTAINMENT
Impossible Things este primul film scris de o inteligență artificială

Spre surprinderea celor care nu credeau că este posibil ca un computer să fie atât de deștept, Impossible Things are toate șansele să fie primul film bazat pe un scenariu gândit de un algoritm de inteligență artificială.

Computerele și sistemele automatizate au lăsat foarte mulți oameni fără locuri de muncă. Nu se aștepta însă nimeni ca aceeași soartă să le fie destinată persoanelor care lucrează în medii creative și joburi de creație, precum scriitori, scenariști sau jurnaliști. Din păcate, performanța rețelelor neurale și a algoritmilor de inteligență artificială fac o treabă foarte bună în a se orienta și în acea direcție, iar Impossible Things ar putea fi cea mai palpabilă dovadă a acestui trend.

,,Folosim o tehnologie intitulată Natural Language Processing (NLP) sau procesare naturală a limbajului pentru a ne atinge scopul. Prin educarea AI-ulu nostru folosind mii de intrigi din filme și corelând acele informații cu performanțe de la Box Office, am dezvoltat un algoritm de inteligență artficială care este suficient de deștept încât să recunoască particularitățile de scenariu care ajung să se reflecte într-o performanță de succes la box office.” Astfel este detaliat proiectul Impossible Things, care momentan însă se află în stadiu de strângere de fonduri pe Kickstarter.

Per ansamblu, conform persoanelor responsabile de materializarea acestei idei, algoritmul de inteligență artificială, după ce este suficient de finisat, poate înțelege ce funcționează într-un scenariu de film. Din păcate sau din fericire, un film bun nu ține doar de un scenariu decent. Regia și actorii sunt la fel de relevanți în definirea nivelului de calitate a unei pelicule. Pe termen lung însă, ar fi interesant de văzut modul în care marile studiouri vor profita de informațiile legate de elemente de scenariu care atrag oamenii la cinema.

Revenind la subiectul în cauză, Impossible Things este un film horror, deoarece se pare că asta prinde la public, al cărui trailer îl puteți vedea în imaginea de mai sus. Dacă vreți să participați la finanțarea filmului, accesați pagina de Kickstarter.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele