Optimus Prime și Bumblebee din Transformers, la licitație

Optimus Prime și Bumblebee din Transformers, la licitație

Dacă ați dezvoltat o fascinație pentru filmele Transformers, vă veți bucura să aflați că mașinile din spatele Optimus Prime și Bumblebee vor fi licitate.

În ultimii 10 ani, au făcut valuri semnificative la box office filmele din seria Transformers. Regizate de Michael Bay, respectivele pelicule au reușit să fie suficient de spectaculoase încât să genereze o fascinație globală pentru autoboți, mașinile care se transformă în roboți pentru a salva umanitatea. Trecând însă peste premisa simplistă, o casă importantă de licitații, Barret – Jackson’s Scottsdale va organiza la sfârștiul acestei luni o licitație pentru cele mai importante elemente din franciză. Este vorba de mașinile unicat create special pentru a-i întruchipa pe Optimus Prime și Bumblebee în filme. Astfel, dacă vreți să aveți o parte importantă din universul Transformers, în perioada 23 – 31 ianuarie trebuie să fiți în Scottsdale, Arizona. Se preconizează prezența a peste 300.000 de oameni la eveniment.

Seria Transformes a început pe marile ecrane în 2007 cu primul film, în  care autoboții și decepticonii erau ilustrați sub formă de mașini vorbitoare cu un design unic. La licitate va fi oferit camionul 1992 Peterbuilt 379, ce va rămâne în istorie ca Optmus Prime. În filmul original, acest camion a fost folosit în materialele de prezentare și ca dublură reală în scenele de acțiune, în contextul în care o mare parte din ceea ce a ajuns pe ecrane era realizat pe computer prin CGI. Singura problemă, dacă o putem numi așa, este că nu s-ar putea să nu fie legal să-l conduceți pe oriunde din cauza nivelului emisiilor.

A doua mașină ce va fi licitată este un Chevrolet Camaro SS din 1967 ”resto-mod”, modificată semnificativ pentru a-l ilustra pe Bumblebee în Transformers – Ages of Extinction, filmul din 2014. Acest autovehicul se află în posesia regizorului Michael Bay. Interiorul este complet schimbat, iar pe capacul de la motor se poate observa sigla seriei. Foloește un motor GSM LS3 V8 cu transmisie manuală în 6 viteze.

Momentan nu se aproximează nici un preț pentru nici una dintre mașini și nici nu s-au făcut rezervări.