Cercetătorii de la MIT au creat un robot inspirat de seria Transformers

Cercetătorii de la MIT au creat un robot inspirat de seria Transformers

Oamenii de știință din cadrul MIT au creat un robot care se poate transforma într-o varietate de dispozitive.

O nouă creație a celor de la MIT s-ar putea dovedi extrem de utilă în viitor, având capacitatea de a lua diverse forme pentru a satisface aproape orice nevoie. ”LineForm” este un robot asemănător unui șarpe și beneficiază de câteva servomotoare cu senzori integrați pentru a fi controlat mai ușor. Pe parcursul videoclipului de mai sus, cercetătorii ne arată cum LineForm se poate transforma în touchpad, atunci când vreți să formați un număr, și în telefon, atunci când vreți să vorbiți.

De asemenea, conform DigitalTrends,  LineForm poate funcționa precum o brățară inteligentă care emite un feedback de fiecare dată când interacționați cu ea. În cazul în care vă aflați într-o încăpere întunecată, nu trebuie decât să introduceți un bec la un capăt și LineForm va funcționa precum o lampă. În acel moment, o parte a a dispozitivului va fi responsabilă de controlul intensității luminii.

LineForm vă poate ajuta chiar și în timpul activităților fizice. Din câte se pare, dispozitivul se fixează pe braț și, grație rezistenței opuse atunci când vreți să îndoiți brațul, poate ține locul greutăților. LineForm se află doar în faza inițială, însă lucrurile deja arată foarte bine. Creatorii robotului își doresc să implementeze și un ecran flexibil, pentru a da naștere unei noi generații de telefoane mobile.

Etichete: