Transformers, acum: a fost creat robotul care se asamblează singur [VIDEO]

Deşi nu este prima oară când vedem un robot pliabil, creaţia cercetătorilor de la Harvard şi MIT, inspirată din arta origami, este foarte interesantă.

origami-robots-harvard transformer

În clipul de mai jos veţi vedea primul robot care pleacă de la o aparentă foaie de hârtie cu o baterie ataşată şi, fără intervenţie umană, se transformă pur şi simplu într-un care se ridică şi pleacă. Această creaţie este rezultatul unei colaborări între Harvard şi MIT şi are la bază o combinaţie foarte bine gândită de componente.

Robotul Origami include o placă de de bază flexibilă, cu circuite care se extind până la extremităţi, două motoare, un micro controller şi două baterii. Pe lângă elementele de hârtie şi plastic, magia robotului stă în micro controller-ul, care declanşează producerea de căldură din circuite. Temperatura crescută are ca urmare plierea automată a foilor pe un scenariu predefinit, într-un mod similar artei origami. Când balamalele se răcesc după câteva minute, polistirenul se întăreşte şi micro controller-ul îşi face treaba punând robotul în mișcare.

În trecut, aceeaşi echipă de cercetători a creat şi o lampă robotică, ambele pornind de la o formă compactă şi reuşind să se extindă. Diferenţa dintre robotul actual şi ceea ce am văzut în trecut constă în abilitatea aceste creaţii flexibile de a îndeplini o sarcină, în acest caz deplasarea, după ce s-a extins. Pe viitor, echipa speră să înlocuiască plasticul cu alt polimer mai sensibil la căldură şi să micşoreze curentul necesar pentru întregul proces de asamblare. Momentan, în cele câteva minute este golită o baterie AA.

Clipul de mai jos detaliază toată tehnologia din spate, iar dacă vreţi să treceţi direct la acţiune, puteţi derula cam un minut.

Alexandru Puiu
10:00 09.08.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video