Opera Max îți protejează anonimitatea când navighezi pe telefon

Opera Max îți protejează anonimitatea când navighezi pe telefon

Cei de la Opera au făcut o treabă foarte bună de-a lungul anilor în a micșora traficul generat atunci când navigați pe internet, dar Opera Max vă asigură acum și anonimitatea online.

De când cei de la Opera au achiziționat un serviciu VPN dedicat, au început să pună accent și pe securitatea traficului pe care îl generați atunci când vizitați diverse site-uri prin intermediul browserelor omonime de mobil sau desktop.

Se pare însă că Opera Max, aplicația de compresie a datelor pentru Android, duce întregul concept de securizare a datelor online la un alt nivel.

În contextul în care ne-am obișnuit să vedem reclame care ne urmăresc în fiecare colț al internetului din cauza faptului că am dat la un moment dat click pe un link neinspirat, Opera vine să rezolve această situație neplăcută. Prin intermediul noii versiuni de Opera Max, veți avea posibilitatea să blocați orice formă de tracking online.

Nu trebuie decât să porniți utilitarul mai sus menționat și să activați Privacy Mode. Această unealtă nu este complet nouă, dar în trecut era disponibilă doar posesorilor de dispozitive Samsung care foloseau aplicația S Secure. Cu alte cuvinte, dacă aveți un Galaxy S sau Galaxy Note ați fi putut deja să profitați de ea, din panoul de control al S Secure.

În privința modului în care funcționează, după ce ați activat Privacy Mode în Opera Max, toate formele de urmărire a activității voastre pe internet folosite de creatorii de reclame vor fi blocate sau filtrate. Astfel, este foarte puțin probabil să mai vedeți aceleași reclame pe site-uri diferite, pentru că respective artificii folosite de diverse companii, știu exact care sunt interesele voastre.

Ca un beneficiu suplimentar, aceeași aplicație a celor de la Opera vă scanează toate aplicațiile instalate pe telefon pentru a vă oferi un sfat vizavi de riscul potențial la care vă expuneți. De asemenea, în continuare, Opera Max vă poate cripta și anonimiza traficul atunci când folosiți rețea publică de internet. Noua versiune a utilitarului poate fi descărcată folosind acest link de Google Play.

Sursa: Ubergizmo