Noul Opera cu VPN integrat vă ajută să fiți mai relaxați online

După o lungă perioadă de teste și experimente pe un public restrâns, Opera cu VPN integrat a avut parte de o lansare publică și aveți foarte multe motive să-l experimentați și voi.

În ultimii ani, de când Edward Snowden a devenit o vedetă internațională și cei mai mulți dintre noi au ajuns să fie la curent cu abilitățile de spionaj ale NSA, conceptul de VPN nu mai este atât de abstract pentru internauți. Trecând însă pe acest detaliu, Virtual Private Network sau VPN este un serviciu online, care de cele mai multe ori nu este gratuit și care vă criptează întregul trafic de internet pentru a nu putea fi accesat de către altcineva. În plus, același VPN poate fi folosit pentru a înșela restricțiile de geolocație. Cu alte cuvinte, vă ajută să accesați din România servicii online dedicate exclusiv internauților din Statele Unite.

Având în vedere că cele mai multe astfel de servicii detaliate mai sus nu sunt deloc ieftine, lansarea Opera cu VPN ar trebui să vă încânte. Practic, nu doar că primiți gratuit un browser care a devenit din ce în ce mai bun în ultimii ani, dar beneficiați și de o soluție de securitate care ar trebui să fie nelipsită, mai ales când folosiți o rețea Wi-Fi publică. După câteva luni de beta, versiunea finală de Opera cu VPN este accesibilă online și poate fi descărcată gratuit folosind această adresă.

După instalarea noii versiuni, vă veți putea conecta la internet prin intermediul a cinci tuneluri VPN din locații diferite. Cel puțin momentan, sunt disponibile Canada, Statele Unite ale Americii, Germania, Olanda și Singapore. Opțional, puteți lăsa Opera să decidă care locația este cea mai potrivită pentru voi, pornind de la un test de viteză.

Pe lângă funcționalitatea VPN, noua versiune de Opera se pare că este un pic mai eficientă energetic pentru utilizatorii de laptop, include un sistem RSS mai facil și nu numai.

07:24 21.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video