OnePlus 3 are o problemă cu display-ul, dar va fi rezolvată curând

OnePlus 3 are o problemă cu display-ul, dar va fi rezolvată curând

Mai mulți utilizatori de OnePlus 3 au început să se plângă de latența touchscreen-ului la respectivul vârf de gamă, iar producătorii se pare că nu sunt foarte eficienți în a o remedia.

Toate smartphone-urile actuale sunt construite în jurul panourilor sensibile la atingere. Așa a fost din totdeauna. Odată cu apariția primului iPhone însă, s-a făcut tranziția de la panouri rezistive, la cele capacitive, ce permit interacțiunea ușoară cu degetul. Acestea din urmă oferă suport pentru o varietate foarte mare de gesturi, identificând, în același timp, mai multe degete apăsate simultan pe ecran.

Din păcate, nu toate ecranele sunt la fel, indiferent dacă sunt capacitive sau rezistive. Unele răspund mai bine la comenzi, iar altele incorporează o anumită întârziere, discrepanță între momentul în care apăsați pe ecran pentru a iniția o comandă și momentul efectiv în care respectiva comandă este executată. Aceasta este o problemă reală la unele telefoane și poartă numele de latența touchscreen-ului.

Situația neplăcută descrisă mai sus a fost descoperită la ecranul de la OnePlus 3 de către un dezvoltator cu pseudonimul arter97. ,,OnePlus 3 are cea mai rea latență pe care am întâlnit-o pe un Android. Performanța nu este egală cu latența. Hardware-ul de la OnePlus este lin, iar prin lin, mă refer la faptul că GPU-ul poate genera constant 60 de cadre pe secundă pe ecran. Latența este o altă problemă. Când latența este mare, conținut de sub deget îți urmează degetul mai încet. Fenomenul este mai evident când faceți scroll lent pe o pagină.” Conform opiniei sale, dintre toate telefoanele pe care le-a încercat, OnePlus 3 are cea mai frustrantă latență a panoului sensibil la atingere.

Frustrările descrise de arter97 au fost confirmate și de către alți posesori de OnePlus 3 pe forumul oficial OnePlus, deci nu este vorba de un caz izolat. Pentru o problemă similară, OnePlus a lansat săptămâna trecută o actualizare pentru OnePlus 3T. Utilizatorii de OnePlus 3 însă, mai au un pic de suferit.

Sursa: Ubergizmo