Care sunt companiile tech care plătesc cel mai bine internii

Care sunt companiile tech care plătesc cel mai bine internii

În cazul în care te întrebai cât câștigă internii din cele mai mari companii tech ale momentului, avem un răspuns, în sfârșit. Unul care te va face să te simți sărac.

Rodney Folz, student la UC Berkeley, a distribuit pe Twitter un sondaj pentru internii departamentelor de știință computerizată și altele care implică servere și codare în cadrul celor mai mari companii tech. Astfel, a obținut o listă cu ce sume oferă liderii tinerelor speranțe. Cei de la Snapchat sunt cei mai generoși, pentru că se pare că un intern câștigă nu mai puțin de 10.000 de dolari pe lună, adică 120.000 de dolari pe an. Un student care a terminat știința computerizată ia 7.000 de dolari pe lună în cadrul startupurilor precum Slack și Quora.

Apple, Google și Amazon oferă, fiecare în parte, cam 6.000 de dolari pe lună, și chiar dacă nu pare o sumă imensă prin comparație cu Snapchat, să păstrăm în minte faptul că există și beneficii în valoare de aproximativ 3.000 de dolari pe lună. În cazul Google, Folz spune că beneficiile se duc către cazare, cel mai probabil. Internii care au răspuns chestionarului au menționt că Google nu mai asigură locuințe potențialilor angajați, ci sume de bani mai mult decât rezonabile, care sunt, de obicei, folosite întocmai în acest scop.

Sumele publicate de Folz coincid, în mare parte, cu cele pe care Tiffany Zhong le-a publicat tot pe Twitter, în 2014, precum și cu cele pe care foști interni le-au publicat pe Glassdoor. Cred că acesta e unul dintre acele momente în care ți se face dor să termini facultatea. Sau poate să dai timpul înapoi și să te reprofilezi pe știință computerizată și IT.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: