Snapchat 2.0 reinventează modul în care purtați conversații online

Snapchat 2.0 reinventează modul în care purtați conversații online

Una dintre cele mai popularii aplicații de chat pentru mobile va beneficia de un upgrade major odată cu lansarea Snapchat 2.0.

Fără a anunța neapărat o dată exactă pentru lansarea noului update, oficialii companiei americane au detaliat viziunea lor pentru Snapchat 2.0. Respectiva versiune se va distanța semnificativ de modul actual în care purtați conversații prin intermediul aplicației de mobil și va pune accentul pe o varietate foarte mare de metode și formate de dialog.

Din câte se pare, tranziția de la mesaje video la înregistrări audio, GIF-uri sau stickere se va produce mai facil ca niciodată, rămând la latitudinea utilizatorului să aleagă calea cea mai rapidă pentru a relata o experiență sau a trimite un mesaj. Combinația de elemente în sine nu este neapărat revoluționară, fiind deja disponibilă și în alte aplicații gen Facebook Messenger. În schimb, diferența va consta în modul în care le veți putea combina prin intermediul unui număr foarte mic de atingeri pe ecran. Având în vedere numărul foarte mare de posesori de smartphone care nu reușesc să lase telefonul din mână, un astfel de update are toate elementele pentru a acutiza și mai mult dependența de telefon.

În practică, veți putea începe ca și până acum, cu câteva mesaje, până când partenerul vostru de dialog ajunge online. În acel moment, printr-un tap, puteți sări într-o video conferință. Ca alternativă, îi puteți trimite un mesaj înregistrat în format audio sau orice alt tip de conținut multimedia. Stickerele vor fi de asemenea în centrul atenției împreună cu un set stufos de filtre pentru a face conversațiile mai amuzante. O nouă funcție intitulată Auto-Advance Stories va permite utilizatorilor să parcurgă mult mai ușor activitățile întreprinse de prieteni pentru ca, în secunda următoare, să sară la activitățile întreprinse de alte persoane.

Ideea din spatele update-ului constă într-o transformare a percepției publicului față de Snapchat. Prin intermediul Snapchat 2.0, compania speră că veți vedea rețeaua socială ca o alternativă mai bună la WhatsApp sau Viber.

Citește și: