29 mart. 2016 | 10:55

O a treia versiune de Samsung Galaxy S7 ar putea veni cu procesor Mediatek

ACTUALITATE
O a treia versiune de Samsung Galaxy S7 ar putea veni cu procesor Mediatek

Samsung Galaxy S7 și S7 edge au ajuns deja la utilizatori, dar nu toată lumea a primit același telefon: unii se bucură de versiunile cu procesor Exynos, altele de cele cu procesor Qualcomm. S-ar părea, totuși, că sud-coreenii ar lucra și la o a treia variantă, cu procesor Mediatek

De câțiva ani, ne-am obișnuit ca, în funcție de regiune, Samsung să ofere modele diferite ale vârfurilor sale de gamă. În unii ani, procesoarele Exynos, create chiar de companie, s-au dovedit mai rapide decât cele Qualcomm, iar în alți ani, situația a fost diferită. Dar decizia companiei a ținut mai mult de standardele de rețea decât de viteza propriu-zisă a procesoarelor, iar utilizatorii s-au acomodat cu situația.

În 2016, totuși, s-ar putea să vedem o a treia versiune care, din experiență, putem presupune că va fi considerabil mai puțin performantă decât celelalte două.

Informația vine de pe site-ul Geekbench, unde a apărut un Galaxy S7 cu seria SM-G930W8, cu procesoare Helio X20 și Helio X25, modele cu 10 nuclee produse de Mediatek. Pe lângă procesoare, S7-ul cu X20 din Geekbench are numai 3GB RAM, încă unul dintre motivele pentru care versiunea se află considerabil mai jos în clasament decât S7 cu Exynos sau Snapdragon 820. Modelul cu X25 are 4GB RAM, deci diferența între acesta și versiunile aflate deja pe piață este mai mică.

X25 și X20 sunt procesoare aproape identice, însă rulează la frecvențe diferite. Decizia Samsung de a implementa astfel de cipuri pe un vârf de gamă este cel puțin ciudată, având în vedere că gigantul sud-coreean nu prea a apelat la Mediatek nici când a venit vorba de telefoanele din gamele inferioare.