Un nou handicap la Galaxy S7 Edge cu procesor Snapdragon 820

Un nou handicap la Galaxy S7 Edge cu procesor Snapdragon 820

Dacă mai apar multe astfel de rapoarte, Samsung riscă să-și alieneze potențialii clienți de Galaxy S7 Edge.

Ca în fiecare an, în funcție de zona de pe glob în care le comercializează, Samsung produce două versiuni de Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge. Una dintre ele este construită în jurul unui Snapdragon 820, în timp ce cea de a doua utilizează un procesor proprietar Samsung Exynos. În teorie, pentru a nu supăra potențialii clienți, se lucrează intens și se fac numeroase teste pentru ca, din punctul de vedere al performanței, acestea să fie identice. După cum am văzut zilele trecute însă, nu este deloc așa. 

Trecând însă peste partea de performanță, pe care prea puțini utilizatori o exploatează la maxim, cei de la GSMArena au descoperit în urma unui test o diferență mult mai gravă între versiunile de Galaxy S7 Edge. Este vorba de o discrepanță semnificativă când vine vorba de autonomie.

Deși toate modelele de Galaxy S7 Edge folosesc o baterie generoasă de 3600 mAh, un salt semnificativ în comparație cu baterie din modelul de acum un an, se pare că un procesor știe să profte mai bine de acumulator. În testul intern al editorilor GSMArena smartphone-ul Galaxy S7 Edge cu procesor Exynos a avut o autonomie de 98 de ore de utilizare intermitență și 67 de ore cu ecranul pornit în permanență. Pe de altă parte, în exact același test, un Galaxy S7 Edge cu un SoC Snapdragon 820 s-a rezumat la doar 87 de ore de autonomie și doar 63 de ore în testul always-on, cu ecranul pornit în permanență.

În mod evident, respectivele cifre nu sunt bătute în cuie, iar în cazul vostru particular sunt șanse foarte mari să obțineți valori diferite în funcței de ce faceți pe telefon, cât vorbiți, cât navigați pe internet și care este nivelulde luminozitate al ecranului. Acest test face în schimb altceva, ne ajută să înțelegem în mod obiectiv cât de mare este diferență între două procesoare cu viteze de tact identice.