24 dec. 2015 | 20:38

Noul procesor Helio X20 de la MediaTek este un monstru al performanței

ACTUALITATE
Noul procesor Helio X20 de la MediaTek este un monstru al performanței

Apariția unui nou procesor de la MediaTek a fost cunoscută încă din luna mai, însă performanțele uriașe aduse de monstrul cu zece nuclee au fost mereu unele ipotetice, neexistând vreo dovadă a unei superiorități ieșite din comun, față de alte procesoare. Geekbench, însă, a reușit să testeze viitorul procesor, iar rezultatele sunt uimitoare.

Spre deosebire de celalte procesoare ce se mândresc cu opt nuclee, dintre care patru sunt virtuale, noul Helio X20 este primul procesor care oferă zece nuclee fizice și zece virtuale. A trecut o lungă perioadă de când MediaTek a mai oferit informații presei despre următorul său procesor, însă atunci când acestea au apărut până la urmă, n-au întârziat să impresioneze.

Dispozitivul numit „alps mt6797” a ajuns pe masa de teste a celor de la Geekbench, aceștia făcând vreo zece teste pe noul procesor într-o singură zi, primind niște rezultate extrem de ”suculente.” Oferind peste 7.000 de puncte în segmentul de Multi-Core al Geekbech, prototipul procesorului deja depășește de departe produsele celor de la Apple și Qualcomm, și anume A9 și Snapdragon 810 sau Exynos 7420.

Din păcate, însă, performanța procesorului în Single Thread nu este atât de impresionantă pe cât s-ar fi așteptat unii. Cu un scor puțin peste 2094 de puncte, noul Helio X20 este mai slab decât A9 de la Apple care a scos peste 2.500 de puncte, în testele Geekbench.

Rămâne de văzut care vor fi preformanțele reale ale procesorului în diferite aplicații, însă e puțin probabil ca, cel puțin în domeniul jocurilor, Helio X20 să impresioneze de vreme ce procesoarele MediaTek au avut mereu lacune în zona grafică.

Noul procesor Helio X20 de la MediaTek este un monstru al performanței