Noul vârf de gamă de la Canon, EOS-1D X Mark II, filmează 4K

Noul vârf de gamă de la Canon, EOS-1D X Mark II, filmează 4K

Cei de Canon nu se grăbesc să lanseze apare foto cu specificații de top prea des, dar Canon EOS-1D X Mark II este noul vârf de gamă al companiei japoneze.

Dacă în luna ianuarie la CES 2016, cei de la Nikon au atras atenția presei internaționale cu o serie de lansări interesante, Nikon D5, D500 și KeyMission 360, luna februarie se pare că la va aparține celor de la Canon, care tocmai au anunțat oficial Canon EOS-1D X Mark II.

Ilustrat în imaginile alăturate, noul mastodont de la Canon este dedicat celor mai pretențioși fotografi, dar și videografilor. Pe hârtie, acesta este urmașul premiatului EOS-1D X lansat în 2012. Ca funcționalitate, incorporează o serie de upgrade-uri pe mai multe domenii, majoritatea foarte utile.

Canon EOS-1D X Mark II este construit în jurul unui senzor full-frame CMOS, iar pentru procesarea conținutului are la bază două DIGIC 6+. Suportă un ISO nativ de 51.200, dar în mod ,,expanded” poate atinge pragul de 409.600. În mod continu, la rezoluție nativă, poate captura 14 cadre pe secundă, sau 16 cadre cu blocarea oglinzii – mirror lock-up. Sistemul de autofocus îmbunătățit include 61 de puncte, fiecare dintre ele suportând o diafragmă maximă de f/8. Cu astfel de abilități, este greu să nu percepi noul Canon EOS-1D X Mark II ca fiind perfect pentru o varietate foarte mare de scenarii, începând cu natură sau faună și ajungând până la fotografii sportive. În modul burst, singura limitare pentru numărul de cadre pe care îl puteți salva într-un timp incredibil de scurt este dată doar de viteza de scriere a cardului pe care îl folosiți, fiind recomandate în principal carduri CFast. Pentru compatibilitate, există și un slot standard CF.

Din ecuație nu lipsește un display LCD de 3 inci cu 1,6 milioane de puncte, un senzor GPS și o ieșire de căști pentru monitorizarea conțitului audio la filmări. Apropo capturarea conținutului video, Canon EOS-1D X Mark II poate filma conținut 4K la 60 de cadre pe secundă sau Full HD la un maxim de 120 cadre pe secundă.

Prețul pentru Canon EOS-1D X Mark II, începând cu luna aprilie când va ajunge în magazine, este de 6000 de dolari pentru body și 6300 pentru un kit ce include un card CFast de 64GB și un cititor pentru respectivul card.

canon eos-1d x mark ii lede 4k

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: