Nikon D5 este noul vârf de gamă full-frame de la Nikon

Nikon D5 este noul vârf de gamă full-frame de la Nikon

După lungi speculații legate de un nou DSLR de top, noul Nikon D5 a fost anunțat oficial și incorporează specificații de top.

Cei de la Nikon au făcut o treabă foarte bună în a-și asigura dominația în domeniul DSLR-urilor de foarte mulți ani și speră să continue acest trend și după lansarea noului full-frame high end cu numele Nikon D5.

La ora actuală, noua cameră a japonezilor poate fi considerată cea mai bună creată vreodată de Nikon. Vârful de gamă a ajuns ieri pe internet din greșeală pe pagina de Facebook a Nikon Noua Zeelandă, iar acum a fost detaliat într-un context oficial.

Ilustrat mai sus, acesta nu se disteanțează aproape deloc de designul clasic al aparatelor Nikon, iar asta nu e deloc rău. Față de modelele anterioare ale companiei, Nikon D5 pune accentul pe captură în condiții de iluminare redusă. Astfel, indiferent dacă aveți o fascinație pentru capturi foto la concerte sau în peșteri, cu D5 puteți lăsa acasă trepiedul sau blițul extern. Pentru acest scop, suportă capturi cu un ISO între 100 și 102.400.

Nikon D5 este construit în jurul unui senzor full-frame de 20.8 megapixeli ajutat de un procesor ultra-rapid EXPEED 5 pentru procesarea imaginilor. Amatorii de fotografii în rafală se vor bucura la aflarea cifrei de 12 cadre pe secundă la rezoluție nativă. Pentru autofocus, D5 are un procesor dedicat, iar datorită senzorului Multi-CAM 20K AF camera ar trebui să vă impresioneze în materie de imagini clare și cu un contrast ridicat în orice condiții. Dacă vă gândiți să investiți într-un astfel de DSLR pentru filmări la evenimente, cei de la Nikon au inclus în D5 abilitatea de genera conținut 4K cu 30 de cadre pe secundă.

Fiind o cameră foto de top, noul Nikon D5 nu va fi nici pe departe ieftin, prețul de start fiind de 6500 de dolari începând cu luna martie a acestui an doar pentru body.