Cele mai bune camere foto pe care le poți cumpăra în această toamnă la reducere

Cele mai bune camere foto pe care le poți cumpăra în această toamnă la reducere

Cele mai bune camere foto pe care le poți avea în această toamnă sunt disponibile la preț redus la eMAG. Noi facem lista și îți spunem care merită.

fujifilm x-t1
FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul

Cele mai bune camere foto nu sunt neapărat și cele mai scumpe, ci acelea care își fac treaba. Asta nu înseamnă că poți „convinge“ una compactă să producă imagini de tipul celor obținute cu un DSLR, dar pentru vacanțe, pentru momentele cu familia sau pentru alte evenimente similare nu trebuie să plătești foarte mult.

Am căutat printre produsele publicate de eMAG la preț reduse acele camere foto pe care să dai bani și să nu fie o risipă. Le-am aranjat în funcție de preț și am nominalizat la fiecare câte o caracteristică definitorie. Avem, astfel, branduri de tipul Nikon, Canon, Fujifilm sau Olympus. Lista celor mai bune camere foto de cumpărat în această perioadă începe de la 500 de lei și urcă până la un 5D Mark III de peste 10.000 de lei.

Cele mai bune camere foto sub 500 de lei

La un preț de 350 de lei am identificat Fujifilm FinePix JX650. Are 16 megapixeli, un zoom optic de 5x și un ecran de 3 inci pe care să vezi rapid ce ai fotografiat. Filmează și HD, suportă card SD și folosește acumulator pentru alimentare. Acumulator este de preferat, pe camere de tipul acesta, deoarece bateriile AA se consumă mai repede. Aparatul dispune și de presetări ca să realizezi poze cu un plus de creativitate.

La 450 de lei există Samsung WB35, tot cu 16 megapixeli, dar dispune de WiFi și NFC. Practic, faci poza și o trimiți pe telefon, pe tabletă, iar de-acolo direct pe Facebook și alte rețele sociale. Filmează tot HD, dar funcționează cu card microSD, iar zoom-ul optic ajunge la 12x și există variantă pe alb și negru.

Ultima cameră foto de pe listă este Nikon Coolpix S3600. Aparatul are 20 de megapixeli, stabilizare optică de imagine și un zoom optic de 8x. Filmează HD, ecranul este de 2,7 inci și există filtre foto pentru mai multă creativitate adusă în imagini. Aparatul este destul de mic cât să îl cari și în buzunarul de la geacă.

Cele mai bune camere foto sub 1.000 de lei

La un preț de 700 de lei, eMAG oferă Samsung WB1100, o cameră bridge care se aseamănă într-o anumită măsură cu aparatele mirrorless ale companiei Samsung. Dispui de NFC și WiFi pentru partajare rapidă a pozelor, ai 16 megapixeli și un ecran de 3 inci, iar modul Smart te ajută să folosești mereu cele mai potrivite setări. Are zoom optic de 35x, folosește card SD și are stabilizare optică a imaginii.

Cu 100 de lei mai sus, Olympus XZ-10 este o alegere mai bună. Este un aparat foto mai compact, cu o diafragmă maximă de f/1.8 pentru poze luminoase și filmează full HD. Are un ecran de 3 inci și autonomie ajunge la peste 200 de fotografii.

Fujifilm FinePix HS35 este un aparat foto cu 16 megapixeli, zoom optic 30x și capacitate de a filma full HD. Este mai greu decât celelalte modele, dar are și un ecran LCD rabatabil pentru un plus de mobilitate. În plus, cu o singură încărcare a acumulatorului producătorul susține că poți ajunge la 600 de cadre. Desigur, ai la dispoziție mai multe filtre foto.

Cele mai bune camere foto sub 2.000 de lei

Una dintre cele mai bune camere foto la un preț acceptabil este Olympus SH-1, cu un design slim, 16 megapixeli și o plajă de zoom optic foarte bună la 24x. Are și memorie internă de 37MB, iar stocarea se face pe un card SD. De asemenea, poți realiza fotografii macro foarte bună, având la dispoziție o distanță minimă de focalizare de 3 centimetri. Costă aproape 1.500 de lei.

Canon EOS 1200D este primul DSLR pe care îl numesc și chiar unul foarte bun. Are 18 megapixeli, vine la pachet cu obiectivul 18-55mm, are un ecran de 3 inci, poate filma full HD și are 9 puncte de focalizare. De asemenea, dispui de EOS Companion pentru a învăța rapid principiile de bază în fotografie.

Un contracandidat pentru aparatul de mai sus este Nikon D3300 cu un preț puțin mai mare, dar și cu mai mulți megapixeli. Are tot un obiectiv 18-55mm, filmează full HD și are o autonomie de 700 cadre. De asemenea, îi poți monta un modul separat de la Nikon și poți sincroniza rapid pozele tale pe telefon și tabletă.

Cele mai bune camere foto sub 3.000 de lei

Revin cu o recomandare de la Olympus și în această gamă de preț. Este vorba de Olympus Stylus 1, și stilat, și util. Are 12 megapixeli, un obiectiv cu diafragmă constantă f/2.8 i.Zuiko Digital, un ecran de 3 inci tactil și filmează full HD. Ai la dispoziție 11 filtre foto și poți fotografia RAW pentru a-ți procesa și mai mult imaginile în programe de tipul Lightroom. Practic, este aparatul perfect la graniță dintre portabil, util și calitate oferită.

Canon EOS 100D este acel DSLR care s-a remarcat prin dimensiuni. Este cel mai mic de pe piață și acum este la reducere. Vine la pachet cu un kit 18-55mm IS STM, filmează full HD și are 9 puncte de focalizare, iar în videoclipuri dispune de focalizare automată continuă.

Finalul este al unui aparat Nikon. Nikon D5300 este cel mai nou DSLR entry-level cu ecran rabatabil și unul care filmează foarte bine full HD. Pachetul de la eMAG are un obiectiv 18-55mm, iar aparatul are un GPS încorporat. Are o rezoluție de 24 megapixeli și dispune de conectivitate WiFi și microfon stereo pentru un sunet bun în videoclipuri.

Cele mai bune camere foto la preț mare

La 4.859 de lei, Nikon D7100 cu obiectiv 18-55mm este unul dintre acele aparate utile în multe situații. Gama aceasta a Nikon s-a remarcat prin rezistență la apă, praf și șocuri și bună pentru raportul calitate – preț. Tot de la Nikon este Nikon D610, un DSLR full frame cu 24 de megapixeli, dar oferit fără obiectiv. Prețul este de 7.000 de lei. Rămâne la final Canon EOS 5D Mark III cu un preț de 12.498 de lei. Nu are obiectiv, dar este oferit cu un ceas digital. Are 22 megapixeli și este unul dintre cele mai bune DSLR-uri pentru videoclipuri.