Noul MSI GT72s e primul care te lasă să-l controlezi cu privirea

Noul MSI GT72s e primul care te lasă să-l controlezi cu privirea

Când vine vorba de laptopuri de gaming, cu modele precum MSI GT72S, cei de la MSI încep să ocupe o poziție foarte importantă pe acest segment de piață.

În cazul în care erați în căutarea primului sistem portabil din lume dotat cu tehnologia de urmărire a ochilor creată de Tobii, cei de la MSI tocmai au anunțat oficial disponibilitatea noului GT72s. Ilustrat în imaginea de mai sus, acest model începe de la 2600 de dolari și poate fi personalizat, în funcție de buget, cu configurația voastră ideală.

Punctul său forte se poate însă observa la baza ecranului printr-o serie de senzori care sunt orientați către utilizator. Această tehnologie patentată de Tobii s-a aflat în stadiu de prototip pentru o perioadă destul de lungă, dar după aproximativ 6 luni a reușit să-și găsească loc într-un sistem disponibil în comerț. Ca utilitate, modul în care veți profita de tehnologia de urmărire a ochilor depinde doar de voi. Dacă veți face această investiție semnificativă pentru jocuri, merită să știți că puteți deja să controlați perpectiva in-game în titluri precum Assassin’s Creed Syndicate, Assassyn’s Creed Rogue și Elite: Dangerous, iar acestea sunt doar primele titluri dintr-o serie destul de stufoasă de creații anunțate.

În plus față de stadiul de prototip, această variantă a sistemului Tobii mai include o funcție interesantă. Dacă folosiți un MSI GT72s pentru a a face streaming online, vă puteți partaja punctele de pe ecran spre care vă uitați. Astfel, prin intermediul unor unelte ca XSplit Gamecaster, cu acordul vostru, persoane din capătul celălalt al lumii pot vedea exact unde vă este ațintită privirea. Ideal ar fi să nu fie ceva rușinos. Dacă erați de părere că astfel de tehnologii revoluționare sunt condiționate de cantitatea de lumină ambientală, nu este deloc așa. Tobii a ținut să menționeze în comunicatul de presă ce însoțește această lansare că sistemul funcționează în orice cameră, în orice condiții de iluminare.

Ca fapt divers, noul sistem creat de Tobii poate fi folosit și pentru securizarea PC-ului vostru cu Windows, deschizând ușile către noi metode creative de autentificare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: