31 oct. 2014 | 13:57

MSI a creat primul notebook de gaming cu o tastatură mecanică

ACTUALITATE
MSI a creat primul notebook de gaming cu o tastatură mecanică

Deşi sistemul din imaginea de mai jos ar putea părea un desktop fără unitate din prisma tastaturii, în realitatea este cel mai recent laptop al celor de la .

msi-gt80-titan tastatura mecanica

Indiferent cât de mult vor evolua tastaturile virtuale sau cele de notebook, întotdeauna vor avea un farmec aparte şi un loc dedicat în sufletul nostru tastaturile mecanice. Zgomotoase, precise şi cu o cursă lungă de tastare, acele creaţii pe care am început să lucrăm la computer în urmă cu foarte mulţi ani nu vor fi niciodată uitate.

În răspuns probabil la cererea publicului larg, cei de la MSI au anunţat zilele trecute primul sistem portabil care integrează o tastatură mecanică. Acesta poartă numele de GT80 TItan şi, la o diagonală de 18 inci nu s-ar fi clasificat oricum în . Partea şi mai atractivă constă în switch-urile din spatele tastelor. Acestea sunt de tip Cherry Brown MX, foarte populare printre cei care au dezvoltat o fixaţie cronică pentru această metodă de input. Dacă nu aţi mai interacţionat niciodată cu o astfel de creaţie, prima voastră reacţie ar putea fi una de reticenţă, dar din momentul în care aţi apăsat pe prima tastă veţi înţelege cu siguranţă despre ce este vorba în propoziţie. Singurul meu regret este că tastatura numerică nu este tot mecanică, aceasta în schimb se ascunde în spatele touchapad-ului fiind mai degrabă virtuală, decât fizică.

În mod normal, în această parte a materialului editorial ar fi urmat specificaţiile tehnice, preţul şi data de lansare. Din păcate, producătorul s-a eschivat când a venit vorba de aceste detalii. În schimb, a fost creată o pagină web dedicată pe care vă puteţi înscrie pentru a primi mai multe detalii despre GT80 Titan când acestea vor fi disponibile. Dacă ar fi să citim printre rânduri, pe lângă un sistem Dynaudio poziţionat deasupra tastaturii, este imposibil ca acest sistem să nu fie un monstru tehnologic, cu o configuraţie de invidiat şi un preţ care să vă oblige să mergeţi la bancă pentru a face o rată. M-aş bucura să mă înşel din acest punct de vedere, dar nu cred.

msi-gt80_2-640x517

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele