Noul Canon EOS 5D Mark IV include tot ce ți-ai putea dori

Noul Canon EOS 5D Mark IV include tot ce ți-ai putea dori

Subiectul multor speculații în ultimele săptămâni, noul Canon EOS 5D Mark IV tocmai a fost anunțat oficial și va face o treabă foarte bună din a satisface pretențiile fanilor de echipamente Canon.

Seria EOS 5D Mark de la Canon, începând cu Mark II, a fost dedicată deopotrivă fotografilor și videografilor, iar noul Mark IV duce respectivel abilități la un cu totul alt nivel. În centrul atenției este un senzor CMOS de 34 de megapixeli de tip full-frame, în combinație cu procesorul Digic 6+. Pe partea de captură video, puteți alege între imortalizarea unor scene cu 23,98, 24, 25 sau 30 de cadre pe secundă, în funcție de efectul dorit. Tot pentru video, un sistem intitulat Dual Pixel CMOS AF, prezent în trecut la 70D Mark II și 80D, ar trebui să ajute videografii cu 5D Mark IV să-și mențină mai ușor în focus elementele importante ale acțiunii. Rezoluția conținutului final va fi un pic peste 4K Ultra HD, 4096 x 2160, în loc de 3840 x 2160, în conformitate cu standardul 4K DCI.

Un sistem de auto-focus cu 61 de puncte vă asigură că veți beneficia de imagini clare în orice circumstanțe, chiar și fără să ajustați prea mulți parametrii. Plaja ISO este de la 100 la 32.000, iar ca bonus veți avea conectivitate WiFi, NFC și GPS, plus un sistem digital lens optimizer integrat. Pentru stocare, puteți folosi carduri SD și CompactFlash. Rezistența la praf și apă a fost îmbunătățită pentru a vă deschide porțile către un număr și mai mare de scenarii pe care să le fotografiați sau filmați.

În contextul în care Canon EOS 5D Mark III este considerat unul dintre cele mai îndrăgite DSLR-uri de pe mapamond, cei de la Canon erau obligați să vină pe piață cu ceva spectaculos, iar punctele bifate cu această lansare au toate șansele să vă încânte. Pentru prima oară, de exemplu, aveți la dispoziție un touchscreen pentru a interacționa cu interfața aparatului și pentru a ajusta parametrii de captură în timp real. Viteza de captură la rezoluție nativă este de 7 cadre pe secundă, în loc de 6 cadre pe secundă la 5D Mark III.

Disponibil în prima parte a lunii septembrie, Canon EOS 5D Mark IV va avea un preț de 3500 de dolari doar pentru body. În combinație cu un obiectiv EF24-70 F/4L, prețul sare la 4399 de dolari, iar împreună cu EF24-105mm F/4L IS II USM, prețul ajunge la 4600 de dolari. Din păcate, pachetele cu obiective vor întârzia până la finele lui octombrie.

Sursa: Engadget