Canon 7D Mark II ajunge oficial în România. E un DSLR gândit pentru acțiune

Canon 7D Mark II ajunge oficial în România. E un DSLR gândit pentru acțiune

Canon 7D Mark II excelează în situații de mare viteză şi fotografiază în rafală cu până la 10 imagini pe secundă, la rezoluție maximă. Azi, a fost lansat oficial în România.

Canon 7D Mark II la Playtech (2)

Canon 7D Mark II este cel mai nou și mai bun aparat DSLR pe format crop de la acest producător. Este cel mai bun sub linia full-frame și excelează prin sistemul de autofocalizare, completat de cele două procesoare Digic 6, și prin cele două motoare independente care controlează obturatorul și oglinda. Astfel, durata de viața a acestora e mai mare, ajungând până la 200.000 de declanșari. Sistemul de autofocalizare are 65 de puncte și este folosită arhitectura din Canon 70D pentru o bună focalizare automată și în video.

Canon 7D Mark II la Playtech (5)

Principalele trăsături ale Canon 7D Mark II sunt focalizarea permanentă, indiferent de viteza de mişcare, fiind o cameră capabilă să realizeze 10 cadre complete de 20 megapixeli într-o singură secundă, iar cu urmărirea prin focalizare automată subiectul rămâne în focus, chiar dacă trece cu viteză prin cadru. De asemenea, senzorul este nou, de 20 megapixeli, reușind să redea detalii bune chiar și în condiții de luminozitate scăzută.


Față de alte DSLR-uri, de la Canon sau alți producători, 7D Mark II nu iese din acest design. Are un grip mare, este ergonomic și dispune de toate controalele de care ai avea nevoie. De asemenea, producătorul a gândit o prelungire pentru portul HDMI, astfel încât să nu mai existe cazuri de deteriorare prematură a acestuia. Canon 7D Mark II are și un corp protejat împotriva intemperiilor şi este rezistent la lovituri, iar cu sistemul GPS încorporat permite etichetarea fotografiilor în funcţie de locul în care le realizezi.

Canon 7D Mark II la Playtech (2)

L-am testat câteva zeci de minute în momentul lansării și pot spune despre Canon 7D Mark II că vine la cinci ani distanță față de primul model, dar vine cu acele lucruri pe care fotografii le cereau din urmă cu aproape doi ani. Focalizarea e rapidă, e ușor să îți fixezi 65 de puncte sau mai puține sau focalizarea pe o singură zonă, iar aparatul se simte foarte bine în mână. E un feedback foarte bun pe care îl ai când faci poze cu el. De asemenea, pozele la valori ISO ridicate sunt destul de bune până la 6.400. După începe deteriorarea detaliilor și a culorilor, dar pozele pot fi folosite pe web chiar și la ISO-12.800. Imaginile de mai jos sunt realizate la ISO 12.800 și 16.000.

Mostre foto din Canon 7D Mark II – JPG din aparat, redimensionate

Mostre foto din Canon 7D Mark II (6)

Mostre foto din Canon 7D Mark II (5)

Mostre foto din Canon 7D Mark II (4)

Mostre foto din Canon 7D Mark II (3)

Mostre foto din Canon 7D Mark II (2)

Mostre foto din Canon 7D Mark II (1)