Noua tehnologie NASA ne-ar putea transporta pe Marte în câteva zile

Un nou proiect al celor de la NASA ar putea reduce în mod considerabil timpul necesar unei călătorii pe Marte.

În prezent, se estimează că o călătorie către Marte ar dura în jur de șase ani de zile. Aceasta este, de fapt, uan dintre principalele probleme cu care se confruntă majoritatea programelor care au în plan trimiterea unei echipaj pe Planeta Roșie. După cum scriu cei de la BGR, însă, agenția spațială din America de Nord vrea să repare această problemă. Într-un videoclip postat recent pe YouTube, un angajat din cadrul acesteia vorbește despre o posibilă soluție, care ar reduce în mod considerabil perioada în care distanța dintre planeta noastră și Marte ar putea fi parcursă.

Este vorba, mai exact, despre un sistem de propulsie bazat pe laser care ar fi capabil să ducă un vehicul de 100 de kilograme pe Marte în doar trei zile. Un echipaj, omenesc, de cealaltă parte, ar urma să fie transportat în nu mai puțin de o lună de zile. Din câte se pare, la baza sistemului de propulsie s-ar afla accelerația electromagnetică, în loc de cea chimică, folosită de rachetele din ziua de astăzi și care constă în arderea combustibilului. Principalul avantaj? Faptul că accelerația electromagnetică elimină nevoia de a avea  rezerve mari de combustibil, care cresc greutatea vehiculului.

Philip Lubin, unul dintre cei care se ocupă în prezent de proiect, a declarat că accelerația de acest fel nu este limitată decât de viteza luminii., însă ar presupune folosirea unei surse puternice de lumină pentru accelerarea materiei. Puteți afla mai multe despre aceasta din videoclipul de mai sus.

13:31 23.02.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video