NASA vrea să îți trimită lucrările de artă pe un asteroid

NASA vrea să îți trimită lucrările de artă pe un asteroid

Dacă nu ai fost destul de îndrăzneț încât să aplici pentru programul pentru astronauți al NASA, încă îți mai poți lăsa amprenta în cosmos.

Misiunea OSIRIS-REx are scopul de a „marca” asteroidul Bennu, iar NASA s-a gândit să facă asta prin intermediul unui hard drive plin cu opere de artă terestre. Agenția spațială le cere artiștilor să vină cu lucrări bazate pe aceste trei mari întrebări: „Ce înseamnă să fii un explorator OSIRIS-REx? Ce ne-ar putea învăța această misiune despre noi și despre Univers? Cum suntem noi, oamenii, schimbați de explorările dincolo de casa noatră terestră?”

Lucrarea nu trebuie să fie Starry Night pentru a-și câștiga locul pe hard drive-ul NASA. Nici măcar nu trebuie să fie o pictură, specifică cei de la Popular Science. Poate fi un cântec, un video(încărcat pe YouTube sau Vimeo), o poezie, o fotografie sau ce îți mai trece prin cap. Video-urile trebuie să aibă sub două minute și jumătate. Tot ce ai de făcut e să adaugi hashtagul #WeTheExplorers pe Twitter (trebuie să menționezi și @OSIRISREx) sau pe Instagram(@OSIRIS_REX). Data limită e 20 martie 2016, în teorie. OSIRIS-REx va fi lansată în septembrie 2016, iar întâlnirea cu asteroidul Bennu se estimează că va avea loc în august 2018, când va lua măsurători și colecta date.