Noua tabletă Galaxy Tab S2 nu oferă multe în plus, față de modelul anterior

Noua tabletă Galaxy Tab S2 nu oferă multe în plus, față de modelul anterior

Cel mai serios concurent pentru Apple în materie de tablete este Samsung, iar anul trecut a lansat în iulie Galaxy Tab S2, o creație subțire, performantă și cu un design plăcut.

În fiecare an, sud coreenii și-au făcut un obicei din a anunța o versiune actualizată a gadgeturilor lor mobile. Fără excepție, aproape în aceeași perioadă a anului, vedem un nou Galaxy S, Galaxy Note sau Galaxy Tab. 

În teorie, următorul Galaxy Tab S2, tableta premium a companiei, ar fi trebuit să apară în iulie, dar fără prea multe surle și trămbițe, cei de la Samsung au introdus o variantă actualizată a modelului de acum un an. Noul Galaxy Tab S2 are același design precum vechiul model, dar ar trebui să fie semnificativ mai sprinten.

Disponibilă în două diagonale, de 8 și 9,7 inci, noua tabletă Galaxy Tab S2 este construită în jurul un SoC pe 64 de biți Qualcomm Snapdragon 652, în timp ce iterația originală a acestui gadget folosea un procesor Exynos 5433. Un pic ciudată este o scădere a performanței pe partea de GPU, dar aceea trebuie măsurată pentru a fi siguri că zvonurile sunt corecte.

Un motiv de upgrade ar putea veni și sub forma noului sistem de operare Android 6.0.1 Marshmallow, care veni preinstalat pe dispozitive. În contextul în care sud coreeni sunt foarte ineficienți în a aduce noi versiuni de Android pe aparate vechi, achiziția unei tablete cu cel mai nou SO pare o decizie inspirată. Neschimbate au rămas panourile Super AMOLED, camera principală de 8 megapixeli și camera frontală de 2,1, cei 3GB RAM și senzorul de amprentă. Spațiul de stocare este de 32GB, dar poate fi extins cu ușurință folosind carduri microSD.

Din câte se pare, în Germania deja se comercializează versiuni actualizate de Galaxy Tab S2 8.0 și Galaxy Tab S2 9.7 cu prețuri ce încep de la 449 de euro. Ca și comparație, aceste valori sunt similare cu cele practicate de Apple în cazul iPad Air 2.

Citește și: