13 apr. 2016 | 14:57

Noua conspirație a internetului este această mumie cu adidași

ACTUALITATE
Noua conspirație a internetului este această mumie cu adidași

Știm că vă plac conspirațiile, așa că noi ne facem datoria de a vi le prezenta pe cele mai amuzante și trase de păr. De data aceasta, vă prezentăm o mumie cu gusturi vestimentare desăvârșite, care aparent a decis să se încalțe în Adidas, înainte de o călătorie prin timp.

Mumia are 1.500 de ani, iar arheologii i-au descoperit doar mâna și picioarele, în Munții Altai din Mongolia. Încălțările mumiei (probabil) de sex feminin au făcut internetul să se abată de la normele logice și să dea un verdict: această mumie poartă Adidas, așadar venea din viitor.

Experții au o explicație ceva mai realistă: încălțările sunt un simbol al unui statut înalt în societate, mai degrabă decât o manifestare a devotamentului față de brandul sport. B. Sukhbaatar, cercetător al Khovd Museum, a spus că cercetările următoare vor da un verdict clar în privința sexului mumiei. De asemenea, în afară de rămășițele umane, s-au găsit o șa, un frâu, un vas de lut, un jgheab, un fierbător, rămășițele unui cal, niște haine tradiționale mongoleze, un cap de oaie, perne, un geamantan de călătorie cu rămășițe de oaie și oase de capră, potrivit Siberian Times.

Mumie - ramasite gasite

Cercetătorii spun că toate aceste lucruri au ajuns acolo în urma unui ritual de înmormântare turcic, probabil printre primele de acest tip, mai ales în Mongolia. Calul a fost sacrificat în mod deliberat, iar întregul fenomen în sine e interesant de analizat și de observant, mai ales având în vedere faptul că e foarte rar. Cercetătorii cred că descoperirea îi va ajuta să înțeleagă mai multe despre obiceiurile turcilor nativi din Mongolia antică. De asemenea, faptul că mormântul unui om de rând a fost realizat cu atât de multă meticulozitate indică faptul că turcii nativi erau meșteșugari uimitori. Și că nu purtau Adidas.