Adidas creează pantofi sport din gunoaiele colectate din oceane

Adidas creează pantofi sport din gunoaiele colectate din oceane

Am folosi cuvinte prea blânde dacă am descrie poluarea oceanică drept o mare problemă. Pentru a atrage și mai mult atenția asupra efectelor sale devastatoare, cei de la Adidas au protestat cum știu mai bine: printr-o pereche de adidași.

Potrivit datelor colectate de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, în 2006 au fost găsite 46.000 de bucăți de plastic plutind la suprafața apei, pentru fiecare doi kilometri pătrați. Din această cauză, mor anual mai mult de un milion de păsări și 100.000 de mamifere marine, notează CNET.

Pentru a ajuta la remedierea acestei probleme, faimoasa companie Adidas și-a unit forțele cu Parley for the Oceans, o organizație creată în 2013, care și-a dedicat activitatea remedierii consecințelor poluării. Rezultatul acestui parteneriat este o pereche de pantofi sport, creați în totalitate din reziduuri de plastic găsite în ocean. În aprilie, când a anunțat parteneriatul cu Parley for the Oceans, cei de la Adidas au specificat și că vor renunța la pungile de plastic în magazine.

Pantoful este, deocamdată, doar un concept fără nume, iar comercializarea sa nu este stabilită în mod clar. Totuși, Adidas și Parley for the Oceans intenționează să lanseze o linie de produse făcute exclusiv din plastic colectat din oceane anul acesta.

Etichete: