Noile procesoare Intel și AMD vor funcționa doar cu Windows 10

Noile procesoare Intel și AMD vor funcționa doar cu Windows 10

Cel mai nou set de măsuri prin care Microsoft vă obligă să faceți tranziția la Windows 10 include compatibilitatea cu procesoarele AMD și Intel din viitorul apropiat.

Printr-un comunicat oficial al gigantului din Redmond ni se confirmă faptul că americanii au introdus schimbări importante politicii de suport și compatibilitate pentru Windows 7 și Windows 8.1. În practică, respectivele modificări vor avea legătură cu lipsa compatibilității vechilor sisteme de operare cu cele mai noi procesoare de pe piață. Astfel, dacă veți face o investiție semniticativă într-un nou procesor AMD sau Intel, nu veți putea profita în întregime de abilitățile sale decât dacă veți rula Windows 10.

,,De acum înainte, noile generații de siliciu [procesoare] ce vor fi introduse vor necesita cea mai recentă versiune a platformei Windows pentru a fi suportate.” Acest anunț destul de radical a fost însoțit și de mențiuni clare legate de noile procesaore anunțate deja de marii giganți din domeniu. Doar prin rularea Windows 10 veți putea utiliza procesoarele Kaby Lake de la Intel, Bristol Ridge de la AMD și 8996 de la Qualcomm.

În aceeași postare pe blogul companiei ni se confirmă faptul că anunțul legat de compatibilitatea cu noile procesoare nu implică sub nici o formă încetarea lansării de actualizări și update-uri de securitatea pentru Windows 7 și Windows 8.1. Acestea din urmă vor continua să beneficieze de diverse patch-uri, dar vor implica handicapuri în ceea ce privește compatibilitatea hardware. Mai mult decât atât, se pare că procesoarele actuale Intel Skylake vor face probleme celor care se îndârjesc să nu treacă la Windows 10.

Clienții enterprise ai Microsoft vor fi favorizați într-o oarecare măsură. Aceștia vor avea o perioadă de grație până în 17 iulie 2017. Timp în care, vor putea achiziționa configurații hardware noi și vor putea iniția migrarea în masă către Windows 10. După cele 18 luni, clienții din mediul corporate nu vor mai primi decât update-uri critice de securitate.