Procesoarele Intel Skylake se blochează din cauza unui bug

Procesoarele Intel Skylake se blochează din cauza unui bug

Utilizatorii au descoperit un bug în procesoarele Intel Skylake, din cauză căruia dispozitivele se blochează în anumite momente.

Cea mai nouă generație de procesoare de la Intel pare a avea unele probleme, conform unor informații apărute de curând pe internet. Gigantul american a recunoscut că de curând că există o problemă, pe care vrea să o rezolve cât mai repede posibil. Înainte de toate, însă, este foarte important de menționat că singura aplicație de benchmarking care a pus astfel de probleme până acum a fost Prime95.

După cum scriu cei de la Slashgear, problema nu este una recentă. utilizatorii ar fi observat-o în urmă cu câteva luni. Atunci, în timpul unor teste 786k, utilizatorii ar fi descoperit erori aleatorii ale software-ului. Uneori, acestea aveau loc după doar câteva minute, aletori, acestea aveau loc după câteva ore.

Astfel, dacă rulați Prime95 cu numărul maxim de thread-uri disponibile și cu ”CpuSupportsFMA3=0” la 768 FFT, sistemul va da la un moment dat o eroare. Din câte se pare, o soluție pentru evitarea unor astfel de probleme ar fi dezactivarea hyper-treading.

”Intel a identificat o eroare care poate afecta a șasea generație de procesoare Intel Core. Această problemă apare doar în condiții de activitate intensivă, precum cele întâlnite atunci când rulați aplicația Prime95. În acele cazuri, procesorul ar putea să înghețe sau sî cauzeze un comportament imprevizibil al sistemului. Intel a identificat și a eliberat o soluție și lucrează cu partenerii săi pentru a o distribui prin BIOS”, au declarat cei de la Intel. Cu toate acestea, nu avem foarte multe informații în legătură cu soluția respectivă. Rămâne de văzut ce planuri are compania pentru viitorul apropiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: